Büyükçekmece’de renkli 19 Mayıs Festivali

Büyükçekmece’de renkli 19 Mayıs Festivali

Büyükçekmece Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği '19 Mayıs Su Sporları Festivali' ile renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükçekmece sahilinde yoğun katılımla gerçekleşen festival, gün boyu süren ve nefes kesen yarışmalara ev sahipliği yaptı. Bando ekibinin çaldığı marşlar, modern dans ve zumba gösterileri eşliğinde, 7’den 70’e yüzlerce Büyükçekmeceli 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı. Festival sonunda, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yarışmalarda dereceye giren gençlere kupa ve madalyalarını takdim etti.

aw207874-01.jpg

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, festivalde yaptığı konuşmada, “Bu sene Büyükçekmece halkı 19 Mayıs kutlamalarına damgasını vurdu. Hepinize çok teşekkür ediyorum. 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel taşlarının döşendiği gündür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Kuvayi Milliye şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun. Onların sayesinde bugün bu kadar hür ve bağımsız yaşıyoruz” dedi.

aw207874-06.jpg