Büyükşehirden yılkı atına 5 saat süren tedavi

Büyükşehirden yılkı atına 5 saat süren tedavi

Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine Turgutalp Mahallesi'nde bir yılkı atına müdahale etti.

Yılkı atının tedavisi 5 saat sürdü

Veteriner Hekim Faruk Alptekin önderliğinde gerçekleştirilen operasyon, atın sağlık durumunu iyileştirmek için yoğun çaba sarf edildiği anlamına geliyordu. At, yerinde yapılan 5 saatlik tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşturuldu ve doğal yaşam alanına tekrar bırakıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İnce, olay yerine varışlarında atın su dolu bir çukura battığını, enfeksiyon geliştiğini ve stres altında olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Atın solunum güçlüğü çektiği ve vücut sıcaklığının düştüğü gözlemlendiğinde, hayati tehlike bulunduğu için hemen müdahale edildi. Baş veteriner hekim tarafından yapılan serum takviyesi ve özel tedavi yöntemleri sonucunda at, lateral pozisyondan kaldırılarak yürür hale getirildi.

İnce, "Sağlığına kavuşan yılkı atı doğal yaşam alanına bırakıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, atın sağlık durumunu yakından takip edecek" dedi. Bu olay, doğal yaşamın korunması adına gösterilen önemli bir çabanın bir yansıması olarak değerlendirilebilir.