Buzulların erimesiyle ortaya çıktı! 22 yıl aradan sonra bulundu

Buzulların erimesiyle ortaya çıktı! 22 yıl aradan sonra bulundu

22 yıl önce Peru'nun en yüksek dağlarından biri olan Huascaran’a tırmanmaya çalışan üç Amerikalı dağcıdan birinin daha cansız bedeni bulundu. Bedenin buzul altında kalması sayesinde neredeyse hiç bozulmadığı belirlendi.

2002 yılında, 58 yaşındaki William Stampfl ve iki arkadaşı, Peru’nun Huascaran Dağı'na tırmanmaya çalışırken, bir çığın altında kalmıştı. Hedefleri, And Dağları'nda 6.768 metre yüksekliğe sahip olan zirveye ulaşmaktı. Ancak çığ nedeniyle bu hedeflerine ulaşamadan hayatlarını kaybettiler.

c1.jpg

Stampfl'ın cansız bedeni, 5 Temmuz'da 5.200 metre yükseklikte, buzulların çekilmesiyle ortaya çıktı. Bu keşif, Stampfl'ın ve arkadaşlarının yaşadığı trajediyi bir kez daha gündeme getirdi.

c2.jpg

CESEDİ BOZULMAMIŞTI

Pasaport ve ehliyetinin yanında bulunduğu belirtilen dağcının, kimliği hızla tespit edilerek doğrulandı. Dağcının cesedinin ve kıyafetlerinin buz ve dondurucu soğuk nedeniyle iyi korunmuş olduğu bildirildi.

c3.jpg

1 KİŞİ HALA KAYIP

William Stampfl’ın cesedi rehberler eşliğinde dağdan aşağı indirildi. Stampfl'ın arkadaşlarından birinin cansız bedenine çığdan kısa süre sonra bulunmuş iken, 1 kişinin hala kayıp olduğu öğrenildi.

Her yıl yüzlerce dağcının yerel rehberlerle birlikte ziyaret ettiği Huascaran dağına ulaşmak yaklaşık bir hafta sürüyor.

c4.jpg