Çağlanın Faydaları Nelerdir?
Çağla, yıl boyunca bahar mevsiminde yalnızca 20 gün görülebilen fakat yararları saymakla bitmeyen bir meyvedir. Kayısı ve badem çekirdeğinin olmamış hali olan çağla, baharı müjdeleyen ekşi ve nahoş tatlı bir meyve.
Çağlanın başlıca faydaları ise şöyle:
- Kolesterolü düşürür ve kötü kolesterolün düşmanıdır.
- Safra kesesinde taş oluşumunu önlemektedir.
- C vitamini kaynağıdır.
- Tansiyonu dengeleyici özelliği vardır.
- Metabolizmayı hızlandırıcı etki gösterir.
- Güçlü bir antioksidandır.
- Kas kasılmaları ve krampları giderici niteliği bulunmaktadır.
- İltihap oluşumuna engel olur.
- Kalp ve damar sağlığı açısından yararlıdır.
- Doyurucu bir besin olan çağla aynı zamanda tercih edilen bir diyet besinidir.