Opr. Dr. Yurdakul, bahar alerjisinin artış gösterdiği mevsimsel dönem hakkında bilgi verdi. Halk arasında "bahar nezlesi" olarak bilinen polen alerjisinin genellikle kalıtsal olduğuna işaret eden Yurdakul, "Vücut, aslında zararsız olan polen proteinlerine aşırı tepki gösterir.
Belirtiler, genellikle polenlerin çiçek açma döneminde ortaya çıkar. En sık görülen belirtiler arasında burun kaşıntısı, akıntı veya tıkanma, hapşırma, gözlerde kaşıntı veya sulanma ve ağız, burun veya kulaklarda kaşıntı bulunur. Polen alerjisi zamanla alerjik astıma dönüşebilir" dedi. Bahar nezlesi belirtilerini hafifletmek için üç farklı seçeneğin olduğunu belirten Opr. Dr. Yurdakul, tedaviler hakkında şu bilgileri verdi:
"Hastalığın önlenmesi için alınacak tedbirler, semptomatik tedavi ve bağışıklık tedavisi gibi yöntemler mevcuttur." Günlük yaşamda uygulanabilecek pratik çözümler konusunda da önerilerde bulunan Dr. Yurdakul, "Evleri sabah saatlerinde veya uzun süreli yağmurlar sırasında havalandırmak ve pencerelere polen girmesini önleyecek filtreler takmak önemlidir.
Kapalı mekanlarda, zeminde bulunan polenlerin uçuşmasını engellemek için türbülans oluşturmaktan kaçınılmalıdır. Çamaşırlarınızı dışarıda kurutmamaya özen gösterin çünkü havada uçuşan polenler alerjinizi tetikleyebilir. Akşamları saçlarınızı ve yüzünüzü yıkamak da faydalı olacaktır. Polen konsantrasyonunun yoğun olduğu zamanlarda açık havada bulunmaktan kaçının. Açık havada kalırken yandan korumalı güneş gözlüğü ve şapka kullanmak da faydalı olabilir" şeklinde konuştu.