Canan Karatay söylediğinde burun kıvırmıştık. Bu yöntemle asla kuru olmuyor

Canan Karatay söylediğinde burun kıvırmıştık. Bu yöntemle asla kuru olmuyor

Yıllardır uzman isim Canan Karatay'ın vurguladığı bir gerçek sonunda kabul görüyor. Kuyruk yağı eklenen köftelerin hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olduğu anlaşıldı.

Köfte, Türkiye'nin dört bir yanında farklı tariflerle yapılan ve herkesin sevdiği bir yemektir. Ancak evde yapılan köftelerin çoğu zaman kuru ve sönük olması, tatmin edici olmaktan uzaklaştırabiliyor. İşte bu noktada Canan Karatay’ın önerdiği kuyruk yağı formülü devreye giriyor. Kuyruk yağı eklenerek yapılan köfteler, sönmüyor ve daha lezzetli oluyor.

Bursa'nın İnegöl ilçesi, köftesiyle ünlü bir yer. Burada 44 yıldır köftecilik yapan İbrahim Enginoğlu, köftenin lezzet sırrının kuyruk yağı olduğunu belirtiyor.

canank-2-igep.webp

CANAN KARATAY'IN YILLARDIR SÜREN TAVSİYESİ

Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, sağlıklı beslenmede doğal gıdaların önemine dikkat çekerken, kuyruk yağını da sıkça öneriyor. Karatay, kuyruk yağının köftelere lezzet kattığını ve daha sağlıklı bir seçenek sunduğunu vurguluyor. Artık bu öneri, sadece evlerde değil, kebapçılarda da yaygın şekilde uygulanmaya başladı.

KUYRUK YAĞININ FAYDALARI

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kolesterolü dengeler

Sinir hücrelerine faydalıdır

Damar tıkanıklıklarını önler

Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir

Kas ve kemik gelişimini destekler

Kan basıncını dengede tutar

Felç riskini azaltır

Siyatik problemine iyi gelir

Enfeksiyon riskine karşı koruma sağlar

Diz Ağrılarına Çözüm

KÖFTENİN KURUMASINI ÖNLEMENİN YOLLARI

Köfte, yetersiz yağ oranı, düşük kaliteli et, fazla yoğurma veya fazla pişirme nedeniyle kuru olabilir. Yağ oranı düşük et kullanmak, köftenin içindeki nemin kaybolmasına yol açar. Fazla yoğurmak, köftenin sertleşmesine neden olurken, fazla pişirmek ise nemin buharlaşmasına sebep olur. İdeal sonuç için, uygun yağ oranına sahip et kullanılmalı, köfte nazikçe yoğurulmalı ve doğru süre ve ısıda pişirilmelidir.

Kuyruk Yağlı Lezzetli Köfte Tarifi

Malzemeler:

1 kg dana döş kıyma

200 gr çok ince doğranmış veya çekilmiş kuyruk yağı

1 bayat ekmek içi

1 su bardağı ince bulgur

1 demet maydanoz

4 adet çarliston biber

5 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kimyon (silme)

1 tatlı kaşığı tuz (silme)