Hafta sonu kahvaltılarına farklılık katmak isteyenler için harika bir öneri: Sıcacık, çıtır çıtır börekler! Hazır yufkadan yapılan bu lezzetli börekler, çayınız demlenene kadar hazır olabilir. İç harcınızı istediğiniz gibi şekillendirerek, peynirli, patatesli, kıymalı veya ıspanaklı olarak hazırlayabilirsiniz. En güzel yanı ise, bu börekleri yapmak sadece yarım saat sürüyor. İşte size en pratik çıtır börek tarifi:
ÇITIR BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ:
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- İç harcı için:
- Ispanak
- Lor peyniri
- Soğan
- Pul biber
- Zeytinyağı
ÇITIR BÖREK TARİFİ
İlk olarak iç harcı hazırlayın. Soğanları yağda kavurun ve isteğe bağlı olarak salça ekleyin. Ardından ince doğranmış ıspanakları ve pul biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ekleyin ve karıştırın. Lor peyniri tuzsuzsa tuz eklemeyi unutmayın.
Şimdi çıtır böreğinizi hazırlamanın zamanı geldi. Yufkaları tezgaha serin. Bir kasede yoğurt, sirke ve sıvıyağı karıştırın. Bu karışımı yufkaların her birine sürün.
Ardından isterseniz yufkaları üçgen şeklinde kesip iç harcı ekleyerek sigara böreği gibi sarın, isterseniz de gül böreği şeklinde sarabilirsiniz.
Son dokunuş olarak bir yumurta sarısının içine birkaç damla sıvıyağ damlatıp böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, börekleriniz kızarana kadar pişirin.
Ve işte mis gibi kokan, çıtır çıtır börekleriniz hazır! Çayınızın yanına eşlik edecek bu lezzetli börekleri afiyetle yiyebilirsiniz.