Celal Şengör İstanbul’dan neden taşınmak istediğini açıkladı: Nereye taşınacağı ortaya çıktı

Celal Şengör İstanbul’dan neden taşınmak istediğini açıkladı: Nereye taşınacağı ortaya çıktı

Gazeteci Fatih Altaylı’nın Prof. Dr. Celal Şengör, olası deprem nedeniyle İstanbul’dan taşınmak istediğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalara son noktayı koydu, İstanbul’dan neden taşınmak istediğini açıkladı.

Prof. Dr. Celal Şengör, Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube’da “Teke Tek Bilim” adlı Youtube kanalına konuk oldu.

Şengör, İstanbul’dan neden taşınmak istediğini anlattı.

“HERKES SOKAKTA NEREYE KAÇACAK?”

Şengör, depremden sonra yağma başlayacak, ırza geçmeler başlayacak dedi ve konuşmasına şu ifadeler ile devam etti:

İstanbul'da deprem oldu, sen Nişantaşı'nda oturuyorsun. Nişantaşı'nda yangınlar çıktı, düşün. Birkaç bina hasar gördü herkes sokakta. Şimdi ben terk etsem anlarım da herkes sokakta nereye kaçacak? Nasıl kaçacak? Yemeğini nereden temin edeceksin? Suyu nereden bulacaksın? Peki, nasıl kaçacağım? Kaçamam ki, yollar kapanacak. Şimdi ben boğazda oturuyorum, ben de kaçamam. Yağma başlayacak, ırza geçmeler başlayacak. Korkunç bir şey olacak.

“BENİM DERDİM EVİM YIKILACAK DEĞİL”

İstanbul'da senin Afgan bilmem ne nüfusun ne kadar? Üç toplamı üç milyon mülteci var İstanbul'un, bütün bunlar İstanbul'u bekleyen tehlikeler. Benim derdim o değil, benim evim yıkılacak da ben kaçıyorum değil. İstanbul yıkılacak ve sonrasında sıkıntılar başlayacak.

“EKONOMİ ÇÖKECEK”

İstanbul depremi yönetim bağımsızlığını da elinden alır Türkiye’nin. İstanbul çöktü ekonominin yüzde kırkı gitti ve senin paraya ihtiyacın var. Gideceksin Avrupa'ya bana kredi verin diyeceksin. Avrupalılar diyecekler ki bak kardeşim. Bin dokuz yüz doksan dokuzda verdik, Maraş depreminde verdik ne yaptınız o paralarla?

Öte yandan Celal Şengör'ün Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunan yazlık villasında yaşayacağı öne sürüldü.

İlgili Haberler