Cemal Enginyurt Diyanet'e seslendi! 10 bin lira alan emeklilere fetva çağrısı

Cemal Enginyurt Diyanet'e seslendi! 10 bin lira alan emeklilere fetva çağrısı

Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un TBMM’de emekliler için Diyanet’ten istediği fetva ortalığı karıştırdı.

Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin karşılaştığı yüksek kurban fiyatları sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Enginyurt, Diyanet İşleri Başkanlığı'na seslenerek, emeklilerin maddi zorluklar sebebiyle kurban kesme zorunluluğundan muaf tutulmasını isteyen bir fetva yayınlamalarını talep etti.

ekran-goruntusu-2024-06-12-082500.png

“EMEKLİLER 10 BİN LİRAYLA KARPUZA BİLE GİREMİYORLAR”

Enginyurt, Meclis’te yaptığı konuşmada, "Emekliler 10 bin lirayla değil kurbana ortak girmek, karpuza bile giremiyorlar. Diyanet İşleri Başkanı bir fetva yayınlayarak onları muaf tutsun" ifadelerini kullanarak emeklilerin ekonomik durumunu vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-06-12-082436.png

“EMEKLİLERE FİTRE ZEKAT DÜŞER”

Bu talebe yanıt, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den geldi. Önder, Enginyurt'un önerisine “Beni aracı etmeyin. Bugün emeklilere fitre zekat düşer, bence herhangi bir içtihata gerek yok” diyerek, mevcut dini kuralların zaten emeklilere bu esnekliği sağladığını belirtti.

ekran-goruntusu-2024-06-12-082416.png

İlgili Haberler