Cengaver böyle istedi: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

Cengaver böyle istedi: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu son maçında A Milli Futbol Takımı, Hamburg'da karşılaştığı Çekya'yı 2-1 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi. Ay-yıldızlılar, bu turda Avusturya ile karşılaşacak. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi.

CENGAVER BÖYLE İSTEDİ

A Milli Futbol Takımımız Çekya karşısında tur amacındaydı..

3-1 kazandığımız Gürcistan maçında olduğu gibi kalecimiz Mert Günok ve sağ bekimiz Mert Müldür kadroya geri dönerken, cezalı Abdülkerim Bardakçı'nın yerine Merih Demiral stoper olarak görev yapıyordu..

Orta sahamızdaysa İsmail Yüksek ve Salih Özcan; Hakan Çalhanoğlu'nu desteklerken, Arda Güler ve Kenan Yıldız yeniden ilk 11'deydi..

3-0 kaybettiğimiz Portekiz maçındaki tercihleriyle büyük tepki alan Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella; kaleci Altay Bayındır, Zeki Çelik, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu'nu yedek soyundururken, yediğimiz 2'nci golde büyük hatası bulunan stoperimiz Samet Akaydin yine sahadaydı..

Çekler Lukas Provod ve David Jurasek ile ilk yarıda 3 kez çerçeveyi yoklarken kalecimiz Mert Günok başarılıydı...

Biz de Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler'le uzaklardan denedik ancak kaleyi bulamadık..

Çekya'da Antonin Barak'ın Salih Özcan'ı indirmesi sonrası Rumen hakem Istvan Kovacs kırmızı kartı gösterirken sahada 10 kişi kalan rakibe sayısal olarak da üstünlük sağladık..

Pivot bir santrfora ihtiyacımız aşikârken Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella ikinci yarıya orta sahadan Salih Özcan'ı kenara alıp Kaan Ayhan'la başladı.. Çekya'nın patronu Ivan Hasek ise sahada eksik olmalarına rağmen hamle yapmadı..

Barış Alper'in kafa şutu kaleci Jindrich Stanek'ten dönerken, Adam Hlozek'in şutunda file bekçimiz Mert Günok başarılıydı..

50'nci dakikada golü bulduk... Sağ kanattan Barış Alper Yılmaz'ın çevirdiği topta Kenan Yıldız'ın şutunu kaleci Jindrich Stanek'ten döndü... İsmail Yüksek'in sol tarafa bıraktığı topa çaprazdan çok sert vuran Hakan Çalhanoğlu A Milli Futbol Takımımızı 1-0 öne geçirdi..

Golden sonra Çekya'da sakatlanan kaleci Jindrich Stanek'in yerine oyuna Matej Kovar girerken, santrforlar Adam Hlozek ve Mojmir Chytil'in yerlerine Jan Kuchta ile Tomas Chory görev yapmaya başladı..

Bizde ise İsmail Yüksek'in yerine Okay Yokuşlu oyundaydı..

66'da golü ağlarımızda gördük.. Sağ taraftan Vladimir Coufal'ın kıllandığı uzun taç atışında kalecimiz Mert Günok gereksiz bir tereddüt yapıp kalesinden çıkıp geri döndü.. Kale alanında Tomas Chory'le mücadelesinde topu elinden kaçıran Mert Günok rakibine adeta "Buyur golü at" derken Tomas Chory'nin Samet Akaydin'den dönen şutunu Tomas Soucek tamamlayınca Çekler 1-1'lik eşitliği sağladı..

Pozisyona kalecimiz Mert Günok'a faul yapıldığı gerekçesiyle itirazlarda bulunan Hakan Çalhanoğlu sarı kart görerek cezalı duruma düşerken, Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella; Arda Güler ve Kenan Yıldız'ın yerlerine Cenk Tosun ile Kerem Aktürkoğlu'nu sahaya sürdü..

Rakibi Matej Jurasek'i indiren Samet Akaydin da Hakan Çalhanoğlu gibi cezalı duruma düşerken; Okay Yokuşlu'nun şutu üstten auta gitti..

Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Orkun Kökçü oyuna girerken, Barış Alper Yılmaz'ın vuruşu kaleci Matej Kovar'da kaldı...

Maçın son anlarında galibiyet golünü bulduk.. Orkun Kökçü'nün sol tarafa bıraktığı topta Cenk Tosun rakipleri Tomas Holes ve Ladislav Krejci'den sıyrılarak önünü boşalttı ve kaleci Matej Kovar'ın soluna enfes çakınca maçı 2-1 kazandık...

2 Temmuz'da Avusturya ile oynayacağız...

10 kişi kalan rakibimize kadar bu kadar zorlanıyorsak düşünmemiz lâzım..

Gürcistan maçında deve gibi boyuna rağmen yanından geçen topu alamayan kalecimiz Mert Günok; bugün de kale ağzında "ellerini kullanma avantajını" değerlendiremedi ve yine golü yememize sebep oldu..

Hep söylüyorum; bu MERT adını DERT olarak değiştirsin...

Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın da Salih Özcan'dan sonra İsmail Yüksek'i de kenara alması sonucu beraberlik golünü hemen kalemizde gördük..

Cenk Tosun neden şimdiye kadar oynatılmadı anlamadım...

Herhalde Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın pivot santrforlara alerjisi var..

Zira Adana Demirspor'da da birçok maçta Emre Akbaba'yı santrfor olarak oynatıyordu..

Neyse, maçı kazandık ve eleştirilere bir nebze olsun sünger çektik...

Günü kurtardık ancak Mart ayında Avusturya'ya hazırlık maçında 6-1 yenilmiştik, unutmamak lâzım..

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin'in cezalı oluşu her ne kadar dezavantajımız gibi dursa da orta saha kurgusunu iyi yaparsak ve Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella yanlışlarına devam etmezse en azından karşılaşmayı uzatmaya götürebiliriz..

Bugün sahaya CENG(K)ÂVER çıktı ve Çeklerin fişini çekti..

Darısı Avusturya maçına...