Cezaevindeki Dilan Polat’tan mektup: Şükran Polat 'dayanamıyorum' diyerek paylaştı

Cezaevindeki Dilan Polat’tan mektup: Şükran Polat 'dayanamıyorum' diyerek paylaştı

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklu bulunan Dilan Polat uzun bir aranın ardından cezaevinden mektup gönderdiği ortaya çıktı. Mektuptaki “dayanamıyorum, eziyet ve zulüm ediyorlar” ifadeleri dikkat çekti.

İstanbul merkezli altı ilde gerçekleştirilen operasyonun ardından Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. 75 sayfalık bu iddianamede, Dilan ve Engin Polat için 20 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

.jpg

“DAYANAMIYORUM”

Tutuklulukları devam eden Dilan Polat'tan bir mektup geldi ve bu mektup kayınvalidesi Şükran Polat tarafından "dayanamıyorum" diyerek paylaşıldı.

rr.jpg

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen ve Dilan ile Engin Polat'ın da dahil olduğu 28 şüpheliyi kapsayan soruşturma tamamlandı. İddianamede, Dilan ve Engin Polat'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve diğer spor müsabakalarında bahis ve şans oyunları düzenlenmesi hakkında kanuna muhalefet" suçlarından toplamda 20 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Diğer 26 şüpheli için ise farklı suçlardan değişen oranlarda hapis cezaları talep edildi. İddianame, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

tgt.jpg

“ÖLÜME TERK ETTİLER”

4 Eylül'de ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Dilan Polat'tan gelen mektup, kayınvalidesi Şükran Polat tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Dilan Polat, mektubunda "Bizi haksız yere çocuklarımızdan ayırıyorlar. İddianamede tek bir delil olmadan yargılanıyoruz. Hiçbir suçumuz yok. Bize eziyet ve zulüm ediyorlar. Beni burada ölüme terk ettiler" ifadelerini kullandı.

640xauto.webp

AÇIKLAMA GECİKMEDİ

Mektubun bir deftere yazılmış olmasına yönelik sosyal medyada yapılan "bu nasıl iş?" yorumlarına ise Dilan Polat'ın arkadaşı Canan Toprak, "Yazı karakteri ve imza bizzat Dilan'a aittir" açıklamasıyla yanıt verdi.

dilan-polat-cccl-cover.jpg