ChatGPT yasaklandı OpenAI yapay zeka hakkında açıklama yaptı

ChatGPT yasaklandı OpenAI yapay zeka hakkında açıklama yaptı

OpenAI, popüler yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin yanıtlarındaki veri gizliliği ve olgusal yanlışlıklar hakkındaki şüpheleri gidermek için açıklama yaptı.

ChatGPT''nin yaratıcısı OpenAI, yapay zekanın güvenliği ve ürünlerini nasıl güvenli tutmaya çalıştığı hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulundu. ChatGPT’yi kullananların bir kısmının hassas bilgileri basit bir hata sonucunda sızdırılması sonucunda, İtalya’da yasaklanarak, Avrupa’nın bazı ülkelerinde incelemeye alınmıştı.

OpenAI, mevcut yasalara uyduğundan emin olduğunu iddia etse de İtalya’nın hamlesi, diğer ülkelerin de davayı takip etme ve yapay zekanın güvenliği sağlanana kadar kullanımını kısıtlama olasılığını artırdı. Gönderide Open AI, herhangi bir yeni sistemi halka tanıtılmadan önce harici uzmanlar kullanarak titizlikle test ettiğini ve iyileştirmeler yapmak için insan geri bildirimi ile pekiştirici öğrenmeyi kullandığını belirtiyor. Şirket, son modeli GPT-4''ü piyasaya sürmeden önce altı ay boyunca test ettiğini iddia ediyor ve düzenleme çağrısı yapıyor: “Güçlü yapay zeka sistemlerinin titiz güvenlik değerlendirmelerine tabi tutulması gerektiğine inanıyoruz. Bu tür uygulamaların benimsenmesini sağlamak için düzenlemeye ihtiyaç vardır ve bu tür bir düzenlemenin alabileceği en iyi biçim konusunda hükümetlerle aktif olarak çalışıyoruz.”

OpenAI, titizlikle yürüttüklerini belirttiği kapsamlı araştırma ve testlere rağmen laboratuvarda öğrenebileceklerinin sınırlı olduğunu, bu nedenle tüm yararlı veya kötüye kullanım yollarını tahmin edemediklerini belirtiyor. Şirket bu yüzden halka açık testlerin bu tür sistemlerin gelişimi açısından bir zorunluluk olduğunu aktarıyor. OpenAI, hizmetlerinin kötüye kullanımını izleyebileceğini ve gerçek dünya verilerine dayanarak anında harekete geçebileceğini söylüyor.

Şirket ayrıca 18 yaşından büyük veya 13 yaşından büyük, ebeveyn onayı olan kullanıcıların hizmetlerine erişmesini sağlamak için doğrulama seçeneklerini değerlendirdiğini söyledi. İtalya’nın yasak kararında bir doğrulama seçeneğinin olmayışına da vurgu yapılıyordu.

OpenAI, yeni modeli GPT-4''ün nefret dolu, taciz ve şiddet içeren içerik taleplerine yanıt verme olasılığının yüzde 82 daha az olduğunu söylüyor. Blog yazısında GPT-4''ün gerçeğe dayalı içerik üretme olasılığının GPT-3.5''e göre yüzde 40 daha fazla olduğu da vurgulanıyor. Ancak OpenAI, çıktıların her zaman doğru olmayabileceği konusunda olabildiğince şeffaf olmaya çalıştıklarını da ekliyor.

İlgili Haberler