CHP'nin para sayma davasında flaş karar

CHP'nin para sayma davasında flaş karar

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin dava ertelendi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen "para sayma" görüntülerine ilişkin açılan davada ilk duruşma bugün gerçekleşti. İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşma, salonun yetersiz olması nedeniyle 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. Duruşma, 29 Kasım'a ertelendi.

CHP'nin 'para sayma' davasında erteleme kararı

Duruşmaya, sanıklardan Can Poyraz, Onur Öksel ve Melih Morsünbül katılırken, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

CHP'LİLER DURUŞMADA DESTEK VERDİ

Duruşmada, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve çok sayıda partili, sanıklara destek vermek amacıyla hazır bulundu. Salonun dolması nedeniyle yalnızca sınırlı sayıda basın mensubu duruşmayı takip edebildi.

Para sayma görüntülerine ilişkin iddianame hazırlandı: CHP'lilere hapis cezası talebi

İDDİANAME DETAYLARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eski Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, eski Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş ve eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 22 sanık, Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olarak bağış ve kredi alınması iddiasıyla 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanıyor.