Cildiye profesörü uyardı. Tırnak dibindeki siyah lekeye dikkat

Cildiye profesörü uyardı. Tırnak dibindeki  siyah lekeye dikkat

OMÜ Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden, tırnak dibinde görülen siyah lekenin cilt kanseri habercisi olabileceğini belirterek, bu tür lekelerin geç fark edilmesi durumunda hızla ölümcül bir tümöre dönüşebileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Özden, sempozyumda konuşurken, "Tırnaklarda görülen siyah çizgiler cilt altı kanserinin belirtisi olabilir. Bu tür lekeler, ciltteki benler gibi dermatologlar tarafından detaylıca incelenmelidir. Erken teşhis ile cilt kanseri %90 oranında tedavi edilebilir ve hayat kurtarıcı olabilir. Ancak geç kalındığında bu kanser türü hızla ölümcül hale gelebilir" dedi.

aw231468-05.jpg

Sempozyumda, sedef hastalığı, alerjik egzama, vitiligo gibi birçok dermatolojik hastalıkla ilgili yeni tedavi yöntemleri ve gelişmeler de ele alınıyor. Prof. Dr. Özden, bu hastalıklardan muzdarip kişilerin uzman merkezlere başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

aw231468-02.jpg

Toplantıya 120'den fazla katılımcı ve 58 uzman hekim katılıyor. Hekimler, tırnak biyopsi tekniklerinden lazer uygulamalarına, alerji testlerinden akne tedavilerine kadar geniş bir yelpazede sunumlar yapacak. Özellikle tırnak hastalıkları, hidradenitis suppurativa cerrahisi, sedef hastalığı ve vitiligo tedavisi gibi konularda önemli yenilikler paylaşılacak.