Çin'de asırlardır kullanılıyor: İçen 30 yıl boyunca öksürmüyor! Sadece 3 malzeme ile yapılıyor

Çin'de asırlardır kullanılıyor: İçen 30 yıl boyunca öksürmüyor! Sadece 3 malzeme ile yapılıyor

Son zamanlarda sosyal medyada '30 yıl öksürtmediği' iddia edilen gizemli Çin çayı popüler olmaya başladı. Öksürüğü önlediği gibi anında kesmesi ile de meşhur olan çayı yapmak için ise 3 malzeme yeterli oluyor.

Günümüzde geleneksel tıbbın mucizevi gücüne olan ilgi artıyor. Sosyal medyada paylaşılan ve "Bu çayı içen 30 yıl öksürmedi!" iddiasıyla gündem olan Çinlilerin şifa çayı, öksürük sorununa doğal bir çözüm sunuyor. İşte bu mucizevi çayın yapımı ve faydaları:

mandalina-kabuklarini-cope-atmayin-173823-20231028.jpg

ÇİN TIBBININ KÖKLÜ GEÇMİŞİ VE DOĞAL ŞİFALI BİTKİLER:

Çin tıbbı, köklü geçmişi ve derin bilgisiyle dikkat çekiyor. Doğal şifalı bitkilerle ilgili uzun süredir yapılan araştırmalar, çeşitli sağlık sorunlarına karşı etkili çözümler sunuyor. Çinlilerin öksürüğü kesen şifa çayı da bu doğrultuda öne çıkıyor.

46225.jpg

ÖKSÜRÜĞÜ KESME VE ÖNLEME İDDİASI:

Sosyal medyada gündem olan bu çayın 30 yıl boyunca içen insanları öksürtmediği iddia ediliyor. Çayın sadece öksürüğü durdurmakla kalmayıp aynı zamanda öksürük oluşumunu da engellediği iddia ediliyor. Özellikle soğuk algınlığı, öksürük, zayıf bağışıklık, yorgunluk ve bitkinlik gibi durumlarda faydalı olduğu belirtiliyor.

honeycomb-drizzled-by-honey-jkogd85trswfsoe6.jpg

ÇAYIN YAPIMI:

Öksürük kesen şifa çayı için gerekli malzemeler şunlardır:

  • 2 adet mandalina kabuğu
  • 200 ml kaynar su
  • İsteğe göre 1 tatlı kaşığı bal

YAPILIŞI:

  • 2 yemek kaşığı mandalina kabuğunu dilimleyin ve bir demliğe koyun.
  • Üzerine 200 ml kaynar su ekleyin ve 1 saat boyunca ağzı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın.
  • Demlendikten sonra çayı süzün ve isteğe göre bal ekleyerek tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler