Çin'de bir firma sahibi robottan dublörünü yaptı

Çin'de bir firma sahibi robottan dublörünü yaptı

Çin'deki bir robot fuarı, ziyaretçileri şaşırtan bir görüntüye sahne oldu. Bir firma sahibi, kendi robotunu yaptırdı ve sonuç, görenleri hayret ettirdi.

Çin'de bir robot fabrikasından şaşırtan görünler paylaşıldı. Bir şirket sahibi, kendi robotunu sergiledi.

Robot fabrikasının öncülüğünde düzenlenen bir etkinlikte, firma sahibi kendi robotunu yaptırdı. Fuarda sergilenen robot, görenleri adeta şaşırttı.

Üretilen robot, gerçek insanla neredeyse ayırt edilemez halde.

1.jpg

Fuarın en ilgi çekici stantlarından birinde sergilenen robot, gerçek insanla neredeyse birebir benzerlik taşıyordu.

2.jpg

İzleyiciler, robotu ilk gördüklerinde, onu gerçek bir insan sandı. Birçok kişi ise robotu insan ile karıştırmıştı.

3.jpg

YARI İNSAN, YARI ROBOT VARLIKLARIN ÇAĞI GELİYOR

Yapay zeka alanındaki ilerlemeler, bazıları için robotların insanların yerini alabileceği endişesine yol açarken, transhümanizm hareketiyle birlikte geleceğin "cyborg"larda olduğu düşünülüyor.

Teknoloji devi Sony tarafından başlatılan çalışmalar, göze yerleştirilen bir lens aracılığıyla fotoğraf ve video kaydı yapmayı mümkün kılan yeni bir teknolojiyi tanıttı. Sony'nin patentini aldığı bu yenilikçi lens, kullanıcının göz kırpma hareketlerine duyarlı olacak ve isteğe bağlı olarak fotoğraf ve video çekebilecek.

thumbs-b-c-1b4bdd1847da9ace690c3fb0e914c26d.jpg

Bu gelişme, teknolojinin insan bedeniyle entegrasyonunu daha da ileri taşıyor ve insanların algılamasını, düşünce ve hareketlerini doğrudan dijital cihazlara aktarılmasını sağlıyor. Bu tür teknolojik ilerlemeler, transhümanist fikirlerle uyumlu olarak, insanların biyolojik sınırlarını aşma ve teknolojiyle daha yakın bir birleşim içine girme yolunda adımlar olarak görülüyor.

İlgili Haberler