Çin’de roket denemesi patlamayla son buldu

Çin’de roket denemesi patlamayla son buldu

Çin'in Henan eyaletinde geliştirilmekte olan Tianlong-3 adlı roket, deneme sırasında fırlatma rampasından yanlışlıkla ayrıldıktan kısa bir süre sonra düşerek patladı.

Çin'in Henan eyaletinde gerçekleştirilen bir roket denemesi kötü bir şekilde sonuçlandı. Havacılık şirketi Space Pioneer tarafından yapılan açıklamaya göre, roket Tianlong-3 adlı roket sıcak test sırasında normal şekilde ateşlendi, ancak yapısal bir arıza nedeniyle fırlatma rampasından ayrıldıktan sonra problemler yaşadı.

cin-roket1.webp

Oluşan arıza sonucunda roket, gökyüzüne yükseldikten kısa bir süre sonra Gongyi şehrinin tepelik bölgesine düşerek patladı. İlk inceleme sonuçlarına göre, patlamada herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirildi. Gongyi acil durum yönetimi tarafından yapılan açıklamada, roket aşamasının parçalarının düştüğü bölgede yangın çıktığı ve yangının söndürüldüğü belirtildi.

kapak-112128.jpg

Roketler genellikle birkaç aşamadan oluşur; ilk veya en alt aşama ateşlenir ve roketi yukarı doğru ittirir. Yakıt tükenince ilk aşama düşer ve ikinci aşama ateşlenerek roketin uçuşunu devam ettirir.