Az Pişmiş Yumurta: Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında, ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilir.
Az Tuzlu Peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmamalı. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu ya da yöresel peynirler tercih edilmeli. Yanında poğaça veya simit gibi türler yenmemeli.
Kuru Yemişler: 1 ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yer fıstığı içi. Kuru yemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olmalı.
Zeytin: Az tuzlu 10-15 zeytin, üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenir.
Sebzeler: Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb.
İçecekler: Limonlu çay veya süt, şekersiz ve tatlandırıcısız olarak içilir.