Çocuklar doyuyor ama beslenemiyor

Çocuklar doyuyor ama beslenemiyor
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

26-04-24-01-gun-page-0001-001.jpg

HAYAT PAHALILIĞI ÇOCUKLARI OLUMSUZ ŞEKİLDE ETKİLİYOR

Türkiye'de artan hayat pahalılığı özellikle temel gıda ürünleri olan et, süt ve yumurta fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle çocukların beslenmesini olumsuz etkiliyor. Ekonomik sıkıntılar vatandaşın belini bükmeye devam ederken, aileler çocuklarını iyi besleyebilmek için kendi ihtiyaçlarından kısıyor.

Emekli öğretmen Mustafa Kara, çocukların ve ebeveynlerin beslenme çantalarına istediklerini koyamadığını belirtti ve "Beslenme diye bir şey yok. Bizim kuşak bir şekilde idare etti ama şimdi bırak çocukları anne babalar bile beslenemiyor. Çocuklar beslenme çantalarına istediklerini koyamıyor. Ekmeğin içine ekmek koyuyorlar. Böyle beslenmek zor," dedi.

Vatandaşlar, çocuklarına yeterince besin sağlayabilmek için giyimden kısma gibi zor kararlar almak zorunda kalıyor. "Çocuklar yeterince beslenemiyor. Yumurta alabiliyoruz ama köfte et gibi şeylere mümkün değil," diyen bir vatandaş, son eti 6 ay önce aldığını ve yarım kilo aldığını belirtti.

Bir anne de "Çocuğa 200-300 gram alıyoruz, bize yok. En son eti 6 ay önce aldık," diyerek durumun ciddiyetini dile getirdi. Aileler, özellikle temel gıda ürünleri olan et, süt ve yumurtayı almakta zorlanıyor. Bu durumdan ise en çok çocuklar etkileniyor.

Vatandaşların ifadeleri, Türkiye'deki ekonomik krizin aileleri kara kara düşündürdüğünü ve çocukların yeterince beslenemediğini gösteriyor. Kimi vatandaşlar, artan fiyatlar nedeniyle giyimden ve diğer ihtiyaçlardan kesmek zorunda kalıyor. Gelir adaletsizliği ve artan hayat pahalılığı çocukların beslenmesini olumsuz etkiliyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar