Çocuklu ailelere rahat bir nefes aldırtacak devlet desteği: En az 2.421 TL destek ödemeleri başladı

Çocuklu ailelere rahat bir nefes aldırtacak devlet desteği: En az 2.421 TL destek ödemeleri başladı

Devlet, ihtiyaç sahibi çocuklu ailelere devam eden destek ödemeleri fırsatı sunmaktadır. En az 2.421 TL destek ödemesi hedeflenmektedir. Başvuru şartları ve ayrıntıları şu şekildedir...

Sevcan GİRGİN/ Günboyu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2023 yılında da çocuklu ailelere yardım etmeye devam ediyor. Son dönemde ihtiyaç sahibi tüm kesimler için özel desteklerin hayata geçirildiği bu dönemde, çocuklu ailelere yönelik destekler de önem kazanmıştır.

Devlet, düşük bütçeli ailelere yönelik yapılan desteklerle vatandaşların acil nakit ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlamaktadır. Dar gelirli aileler için hayata geçirilen Aile Destek Programı ve yaşlılık aylıkları gibi birçok ekonomik destek, bu çerçevede devam etmektedir.

DAR GELİRLİ ÇOCUKLU AİLELERE EN AZ 2.421 TL DESTEK VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her yıl dar gelirli aileler için destek ödemelerini sürdürmektedir. 2023 yılında da bu destekler Eylül ayında başlayarak ilgili tarihlerde ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aktarılmıştır.

Ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan çocuklu aileler için Aile Destek Programı ve Sosyal ve Ekonomik Destek Ödemesi (SED) devam etmektedir. Bu program kapsamında SED'den faydalanan çocuklu ailelere çocuk sayısına ve ihtiyaç durumuna göre 2.421 TL ile 4.358 TL arasında ödemeler yapılabilmektedir. Ödeme miktarları çeşitli faktörlere bağlı olarak belirlenmektedir.

SED ÖDEME MİKTARI NE KADAR, ŞARTLARI NELER?

Temel ihtiyaçların karşılanamadığı durumlarda, ihtiyaç sahibi ailelere Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri yapılıyor. Bu destek programı, ekonomik zorluk yaşayan aileler için sunulmakta olup, afetzedeler, işten çıkarılanlar, sağlık güvencesi olmayanlar gibi çeşitli gruplar bu programdan yararlanabilirler.

Ailede en az 1 çocuğu olan ve ekonomik zorluk çektiği tespit edilen kişiler için destek ödemeleri yapılmaktadır. SED ödeme miktarları ise şöyle:

- Okul öncesi çocuklar için: 2.421 TL

- İlköğretim çağındaki çocuklar için: 3.632 TL

- Ortaokul çağındaki çocuklar için: 3.874 TL

- Ortaokul çağında olan ancak okumayan çocuklar için: 2.421 TL

- Yükseköğretim gören çocuklar için: 4.358 TL