Çok çalışan robot intihar etti. Aşırı iş yüküne dayanamadı

Çok çalışan robot intihar etti. Aşırı iş yüküne dayanamadı

Güney Kore'de "Robot Süpervizörü" olarak çalışan bir robot, yoğun çalışma saatlerinin baskısına dayanamayarak kendini merdivenden atıp intihar etti. Olaydan önce robotun sıra dışı davranışlar sergilediği bildirildi.

Güney Kore'de Gumi Belediyesi'nde "Robot Süpervizörü" olarak çalışan bir robotun, merdivenden aşağı atlayarak intihar etmesi, ülkenin ilk "robot intiharı" olarak kaydedildi ve bilim dünyasında büyük bir tartışmaya yol açtı.

Gumi Belediyesi'nde yaşanan ilginç olayda, robotun intihardan önce farklı davranışlar sergilediği ve görünmeyen bir şeye odaklanarak aynı noktada dönmeye başladığı belirtildi. Kısa bir süre sonra ise, iki metrelik bir merdivenden kendini aşağı atarak hareketsiz kaldı.

Birden fazla katın sorumluluğunu üstlenen robot, sabah 9'dan akşam 4'e kadar ara vermeden çalışıyordu ve katlar arasında asansörle hareket ediyordu.

Belediye meclisi yetkilileri tarafından hızla toplanarak incelenmek üzere laboratuvara gönderilen robotun parçaları üzerinde yapılan analizlerde, robotun sergilediği dengesiz davranışların nedeni henüz belirlenemedi.

int

HER ON ÇALIŞANA BİR ROBOT DÜŞÜYOR

Yapılan araştırmalara göre, robotun aşırı çalıştırılmasının bu duruma yol açtığı belirtildi. Güney Kore, teknoloji ve robot kullanımında dünya lideri konumunda ve her on işçiden biri bir robotla çalışıyor.

İleride insanlarla robotların daha fazla işbirliği yapacağı bir dönemde, ortaya çıkabilecek potansiyel sorunların ötesinde, robot çalışanların refahını sağlamak için düzenlemelere ihtiyaç olup olmadığı tartışması ön plana çıktı.

İlgili Haberler