HABER MERKEZİ-GÜNBOYU
AKP ve MHP'li milletvekillerinin ortak imzasını taşıyan Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, önce TBMM Adalet Komisyonu’ndan virgülüne dokunulmadan geçti, ardından Meclis Genel Kurulu'nda oy çokluğu ile kabul edilerek yasalaştı.
Günlerdir kamuoyunda tartışılan 'Çoklu Baro' yasa teklifi meclisten geçip yasalaşmadan, Ankara Barosu'ndan Türk Patent ve Marka Kurumu’na "Ankara Hak ve Adalet Barosu" adını taşıyan bölünmeye yönelik marka başvurusu yapıldığı ortaya çıktı.
İmamoğlu, Ayasofya konusunda sessizliğini bozdu: "Bir yılda ne değişti?"
4 Temmuz 2020 tarihinde yapılan başvuruya ilişkin Türk Patent’in sitesindeki bilgi kısmında, "Başvurunuz veri giriş aşamasındadır. Mal ve hizmet girişi, kodlama ve arama işlemlerinden sonra KHK'nın 7. maddesine / 6769 sayılı Kanunun 5. maddesine uygunluk açısından incelenecek olup reddedilip edilmeyeceğine karar verilecektir. Herhangi bir şekli eksiklik saptanmaması ve reddedilmemesi halinde başvurunuz yaklaşık 6 ay sonraki Resmi Marka Bülteni’nde ilan edilecektir" ifadelerine yer verildi.
BİR BAŞVURU DA 10 TEMMUZ'DA
4 Temmuz tarihinde "Ankara Hak ve Adalet Barosu" isimiyle yapılan başvurunun ardından bir başvuru da yapıldığı ortaya çıktı. 10 Temmuz 2020 tarihinde yapılan ikinci başvuru ise "Halk Barosu" isimiyle yapıldı.
Fatih Erbakan konuştu... Hangi ittifakın içinde yer alacak?
2 BAŞVURU DAHA
'Çoklu baro' tasarısı henüz TBMM'de yasalaşmadan yapılan iki başvurunun ardından 11 Temmuz gecesi 02.30'da AKP ve MHP'nin oylarıyla yasalaşınca bir gün sonra iki başvuru daha yapıldı.
12 Temmuz tarihinde yapılan iki ayrı başvuruda ise "Adalet ve Devlet Barosu 2 Numaralı" ve "Başkent Barosu" isimleri kullanıldı.
Özgür Karabat'tan AKP'ye Merkez Bankası tepkisi: "Saray AŞ'ye dönüştürülüyor"
KILIÇDAROĞLU'NDAN 'ANAYASA MAHKEMESİ' AÇIKLAMASI
Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’na başkanlık eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, 'Çoklu Baro Düzenlemesine' ilişkin olarak; "Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlandığı gün biz Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Bu çoklu baro Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter yapısına ihanettir. Üniter yapının kalbine sokulan bir hançerdir. Buna izin verenler, bunu yasalaştıranlar, bunun yasalaşması için el kaldıranların tarihsel sorumluluğu vardır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul’u işgal eden işgal güçleri de çoklu baro istemişlerdi. Lozan’da da çoklu baro istemişlerdi. Şimdi bunun aynısını yapıyorlar" dedi.
CHP'li Özel'den Erdoğan'ın sözlerine sert yanıt: Utanmazlıktır, hadsizliktir
DURAKOĞLU: O BAROLAR KAPATILAMAZ
İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu ise 'Çoklu Baro Düzenlemesi'ne ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:
"Eğer yasanın Resmi Gazete’de yayınlanmasının hemen ardından yeni bir baro kurulursa Anayasa Mahkemesi de üç ay sonra iptal kararı verirse o baro kapatılamaz. Dolayısıyla CHP’nin açacağı iptal davasının dosyasında yürütmenin durdurulması da istenecek. CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasının ardından biz de baro başkanları olarak 'Biz sizin her türlü kararınıza saygılıyız, ancak kararınızı açıklamadan öncelikle yürütmenin durdurulması yönünde karar verin ve bu vahameti önleyin' demek için ziyaret etmeyi planlıyoruz."
İsmail Saymaz'dan çok konuşulacak Ayasofya yorumu: "Ege’nin sularında kaybedilen egemenlik..."
Deniz Zeyrek'ten çarpıcı yazı: İktidar cumhuriyetle açıktan hesaplaşmaya...
Çavuşoğlu'ndan çok sert tepki: Aklını başına toplasın
Yeni Akit yazarı Dilipak’tan Tuğçe Işınsu yazısı: "Bu kız parti kursa var ya..."