Çörek otu yağının antiinflamatuar (iltihap ve ödem önleyici) özelliği nedeniyle nefes borusu kaslarını genişlettiği ve bu sonuçla nefes darlığı gibi göğüs hastalıklarının tedavisine yardımcı olacağı ileri sürülmüştür.
Çörek otu tohumu taneleri hipertansif/hipotansif etkileri iyi bilindiğinden tansiyonun düzenlenmesinde, yağ metabolizması üzerine olan etkileri nedeniyle kan lipid seviyesinin düzenlenmesinde etkili olmaktadır. Yapılan çalışmalarda serum trigliserid, LDL kolesterol (kötü kolesterol) ve total kolesterol düzeylerini önemli ölçüde azaltırken HDL kolesterol (iyi kolesterol) düzeyini genel olarak etkilemediği belirlenmiştir.
Çocuklarda cilt hastalıklarının tedavisinde, küçük çocuklarda ve genç yetişkinlerde iyi bir iştah açıcı olarak da kullanılabilir.
Çörek otu yağı, gastrointestinal sistem üzerinde koruyucu etkisi vardır ve peptik ülser hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır.
Çörek otunun antimikrobiyal özelliği bulunmaktadır ve yara iyileşmesini hızlandırdığı belirlenmiştir.
Çörek otu yağının kanda glukoz oranını düşürdüğü ve insülin miktarını artırdığı, bu nedenle çörek otunun şeker hastalığının tedavisine yardımcı olabileceği ileri sürülmüştür.
Alerjik rinit (burun iltihabı), burun akıntısı, bronşiyal astım, atopik egzama dahil alerjik hastalıklara sahip hastalarda; çörek otu yağının koruyucu olarak etkinliği kanıtlanmıştır