Cübbeli Ahmet’in boğazını sıkmıştı! Şüpheli hakkında yeni gelişme

Cübbeli Ahmet’in boğazını sıkmıştı! Şüpheli hakkında yeni gelişme

Mahkeme, Cübbeli Ahmet’in boğazını sıkarak saldıran şüpheli hakkında kararını verdi.

Cübbeli Ahmet’in boğazını sıkmıştı

İstanbul Küçükçekmece'de 7 Eylül'de bir derneğe gittiği sohbet sonrası kapıda saldırıya uğrayan Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye yönelik soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Cübbeli Ahmet Hoca'ya yumruklu saldırı! İşte o anlar görüntülendi

MAHKEMEDEN YETKİSİZLİK KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, dosyada yetkisizlik kararı vererek davayı Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk etti.

NE OLMUŞTU?

Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi'ndeki bir derneğe sohbet vermek için giden Cübbeli Ahmet, sokakta arabasına doğru yürürken, bir kişi kendisine yaklaşmış boğazını sıkarak sarsmıştı. Cübbeli Ahmet’in koruması şüpheliyi yere düşürerek etkisiz hale getirmiş, ardından gözaltına alınmıştı.

Yumruklu saldırının ardından, suçun terörle bağlantılı olabileceği düşünülerek soruşturma başlatılmıştı. Ancak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın basit yaralama kapsamına girdiğine karar vererek dosyanın yetki alanı itibariyle Küçükçekmece'ye devredildiğini duyurdu.

aaaed.png

"ALLAH EFENDİ HAZRETLERİ’NE BAĞIŞLASIN DERKEN BOĞAZIMA DALDI”

Cübbeli Ahmet, saldırısı sonrası yaptığı bir açıklamada şunları söylemişti: Bir sınavdan geçtim, niyetimi gözden geçirdim” diyen Ahmet, saldırıyı şöyle anlattı: Gitmezsem dedim ki kendime “Sen Allah için mi gidiyorsun yoksa başkaları için mi?” derim. Söz verdiysem sedyede de olsa giderim. Biraz kahve içtim, yeşil çay içtim kendimi ite ite gittim. Biraz sersemlik de vardı. Allah için gittik mevzu bu. Allah Efendi Hazretleri’ne bağışlasın derken boğazıma daldı. O sırada sağa bakmıyordum orada kadın hocalarımız vardı. Öyle bir adetimiz yok. Şimdi Allah bağışlamaz mı beni bağışladı. Buradaki mesele hakikaten imtihanlıydı. Allah kazananlardan eylesin.

İlgili Haberler