Cumhurbaşkanı Erdoğan görevlerine son verdi. Saray'da üst düzey değişim

Cumhurbaşkanı Erdoğan görevlerine son verdi. Saray'da üst düzey değişim

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinedeki değişikliklerin ardından Külliye'de önemli atama ve görevden alma kararları aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doç. Dr. Metin Kıratlı'nın Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanmasıyla boşalan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı görevine Hakkı Susmaz atandı.

Tokat Valiliği'ne ise İstanbul Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü getirildi.

gdf.webp

HAERLERE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, geçtiğimiz günlerde bir restoranda ödediği yüklü hesapla gündeme gelmişti. Metin Kıratlı ve AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Serkan Korkutata'nın Bodrum'da bir restoranda 168 bin lira hesap ödedikleri ortaya çıkmış ve bu haberlerin ardından erişim engeli getirilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kamudaki en yüksek devlet memuru haline gelen Metin Kıratlı'nın, 2021 yılında üç ayrı kurumdan aylık toplam 84.702 TL maaş aldığı iddia edilmişti. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kıratlı’nın 2021'deki aylık net maaşının şu şekilde olduğunu belirtmişti:

CB İdari İşler Başkanlığı’ndan: 22.906 TL
Borsa İstanbul YK Üyeliğinden: 24.000 TL
YÖK Üyeliğinden: 37.796 TL

gdfg.webp

BAKAN YARDIMCILARI GÖREVDEN ALINDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda, Bakan Yardımcıları Vedad Gürgen ve Refik Tuzcuoğlu görevden alındı ve yerlerine Ömer Bulut ile Burak Demiralp atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne Veli Tunçez, TOKİ Başkanlığı'na ise Mustafa Levent Sungur getirildi. Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar'ın görevden alınmasının ardından bu göreve, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bensiz atandı.