Daha önce hiç temas kurulmamış bir kabile keşfedildi. Dünyadan kopuk yaşıyorlar

Daha önce hiç temas kurulmamış bir kabile keşfedildi. Dünyadan kopuk yaşıyorlar

Peru'nun balta girmemiş ormanlarında ağaç kesimi sırasında, daha önce varlıklarından haberdar olunmayan ve başka insanlarla hiç karşılaşmamış yeni bir gizemli kabile keşfedildi.

Yerlilerin hakları için çalışan sivil toplum örgütü Survival International, Peru'nun güneydoğusunda yürütülen ağaç kesim çalışmaları sırasında yeni bir kabilenin keşfedildiğini duyurdu.

Monte Salvado bölgesinde çekilen fotoğraflarda, 50'den fazla "Mashco-Piro" kabilesi üyesi görüntülendi. Yetkililer, Puerto Nuevo bölgesinde ise 17 kişilik farklı bir grup tespit etti.

1-1-duom.jpg

Peru'nun balta girmemiş ormanlarında yürütülen ağaç kesimi sırasında, daha önce varlıklarından haberdar olunmayan ve başka insanlarla hiç karşılaşmamış yeni bir gizemli kabile keşfedildi.

1-2-zz5i.jpg

Ağaç kesim çalışmalarının yerlileri topraklarından ettiğini belirten Survival International gönüllüleri, bölgede faaliyet gösteren tüm şirketlerin ağaç kesim ruhsatlarının iptal edilmesini ve toprakların Mashco-Piro halkına teslim edilmesini talep ediyor.

1-3-aqqo-cover.webp

Peru'nun güneydoğusundaki ormanların derinliklerinde yaşayan, 750'den fazla üyesi olduğu düşünülen Mashco-Piro kabilesi, "dünya üzerindeki en büyük temassız kabile" olarak tahmin ediliyor.