Defne Samyeli'nin Filistin katliamı yorumuna tepki yağdı!

Defne Samyeli'nin Filistin katliamı yorumuna tepki yağdı!

Defne Samyeli’nin, Rafah'taki çadır kampa düzenlenen hava saldırısıyla ilgili soruya verdiği yanıtı tepki çekti. Samyeli, "Çocuklar ölmesin, savaş olmasın, barış olsun" demenin son derece yüzeysel ve günü kurtarmaya yönelik açıklamalar olduğunu söyledi.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, çoğunluğu çocuk olan on binlerce masum sivil hayatını kaybetti.

Bu acımasız saldırılar, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ta da devam ederken, ölenlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor.

640xauto.webp

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'den de pek çok ünlü ve sanatçı bu saldırılara tepki gösteriyor. İsrail'in Filistin'deki sivil vatandaşları hedef almasına yönelik tepkilerin aksine, bu konu hakkında konuşmak istemeyen ünlüler de var. Defne Samyeli de bu isimler arasında yer aldı.

6658fa5a3cdc6936-w1200xh1333.webp

REFAH'TAKİ KATLİAMA VERDİĞİ CEVAP DİKKAT ÇEKTİ

Samyeli, katıldığı bir davet sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "Refah'taki katliam hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Samyeli, şu ifadeleri kullandı:

s-0dd7d09d45e159e7373fb9900f6c302982edd83b.webp

"ÇOCUKLAR ÖLMESİN' DEMEK YÜZEYSEL BİR AÇIKLAMA"

"Bu sorunun da buna verilen tüm cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu konu, on yıllardır devam eden ve altında çok farklı dinamiklerin bulunduğu bir mesele.

Taraflar konusunda haklı haksız demek ya da burada bir davette siz mikrofonu uzattığınızda 'Çocuklar ölmesin, gözyaşları dinsin, savaş olmasın, barış olsun' demek son derece yüzeysel ve günü kurtarmaya yönelik açıklamalar.

s-187ddf9b531b1e7fd4f195a10e86207a09ada86b.webp

SAFÇA BİR YAKLAŞIM

Elbette ki insanların katledilmesi, kimsenin huzur içinde izleyebileceği bir şey değil. Bu dünyada sistem böyle olduğu müddetçe, bizim askerlerimiz, ordularımız, silahlarımız olduğu sürece barışın olacağını düşünmek de son derece safça bir yaklaşım."

İlgili Haberler