Deprem sonrası neden bant daraltması uygulandı?

Deprem sonrası neden bant daraltması uygulandı?

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, deprem bölgesinde cep telefonları için uygulanan bant daraltmayı kabul etti: Gerekli bir durum vardı ki bu yapıldı. Yapılması gereken bir konuydu.

Selahattin Demirel / Günboyu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Habertürk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen ve binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesinde uygulanan bant daraltma uygulamasıyla ilgili soruya yanıt veren Karaismailoğlu''nun kullandığı ifadeler dikkat çekti.

"GEREKLİ BİR DURUM VARDI"

Konunun mahkemeye intikal ettiğine işaret eden Bakan Karaismailoğlu şunları söyledi:

"Arkadaşlarımız savunma yapıyor. Gerekli bir durum vardı ki, yapıldı. Sonuçta yapılması gereken konuydu. Yanlış bir karar olsa yapılmazdı zaten. Teknik olarak izahı vardı. Olağanüstü bir afet durumu var. Orada böyle bir şey yapılması gerekiyordu demek ki. Tabii ki güvenlikte olur. Sosyal medya üzerinden bir sürü olumsuzluklar yaşamıştık. Zaten yargıya intikal etti, orada gerekli açıklamalar yapıldı. Biz tamamen afetin içindeydik. Bant daraldığı daha sonra haber verildi. Enkazların içinde olduğumuz için o süreci hızlı takip edemedik zaten."

Karaismailoğlu, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

"GÜNDE 1500 VATANDAŞIMIZI DEFNETTİK"

Şehirler yerle bir olmuş. Bu kadar vefat var. Bir taraftan enkaz altından binlerce vatandaşımızı kurtardık. Hakikaten çok büyük mücadele verildi. İlk gün işin büyüklüğü, sıcaklığıyla uzman dışında başka müdahale yöntemi olabildiği için aksaklıklar oldu ama sonra her şey yapıldı. Altyapıya aslında fazla bir şey olmadı. Aynı anda binlerce binanın yıkılması. Bu şehirlerde, Adıyaman özelinde günde 2 vefat oluyordu. Günde maalesef 1500 vatandaşımızı defnettiğimiz günler oldu. Buraları çok kısa sürede eskisinden daha iyi şekilde inşa edeceğiz.

"GSM ŞİRKETLERİNİ UYARDIK"

Telekomünikasyon GSM şirketlerinin de bazı mazaretleri var. Bazı bahaneler öne sürüldü. Jeneratörler vardı. Baz istasyonları iletişim için olmazsa olmaz. Bunların sağlam ve güvenli yerlerde kurulması gerekiyor. Kulelerin kurulacağı yerler konusunda izinlerde zorluk yaşanıyor. Bazı binalara koyulmakta izin verilmiyor. Binalar yıkılınca baz istasyonları da olmuyor tabii. Bunların hiçbiri mazeret değil. GSM şirketlerine gereken uyarıları yaptık, cezalarını verdik. Bundan sonra daha kalıcı şeyleri üretmek zorundalar."

İlgili Haberler