Deprem sonrası ortaya çıkan hastalık. Uzmanı uyardı

Deprem sonrası ortaya çıkan hastalık. Uzmanı uyardı

Kahramanmaraş’ta, Prof. Dr. Perihan Öztürk’ün başkanlığında düzenlenen "1. İnflamasyon ve Rejuvenasyon" programında, 6 Şubat depremlerinin bölgede yaşayan insanlarda strese bağlı deri hastalıklarında artışa neden olduğu vurgulandı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Perihan Öztürk, deprem sonrası strese bağlı olarak vitiligo, saç dökülmesi ve sedef gibi deri hastalıklarında önemli bir artış görüldüğünü belirtti.

aw236912-02.jpg

Prof. Dr. Öztürk, "Deprem gibi ciddi stres unsurları, deri hastalıklarının tetiklenmesine neden oluyor. Eskiden nadiren karşılaştığımız saç hastalıkları ve sedef hastalığı gibi durumlar, deprem sonrası yaygınlaştı. Ayrıca toz alerjenlerinin artması da alerjik hastalıkların çoğalmasına sebep oldu," dedi.

aw236912-04.jpg

Programda, deri hastalıklarının tedavisi ve deprem sonrası stresin dermatoloji üzerindeki etkileri tartışıldı. Katılımcılar, yeni tedavi yöntemleri ve ilaçlar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve yaklaşık 20 ilaç firmasının da destek verdiği etkinlik, üç gün sürdü. Uzmanlar, deprem sonrası yaşanan strese bağlı deri hastalıklarının tedavisi ve bu hastalıklarla mücadele yöntemleri konusunda çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.