Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yıl boyunca sürdürülen gıda denetimleri, turizm sezonunun getirdiği yoğunlukla birlikte daha sık yapılmaya başlandı. Bu kapsamda, Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla fırınlar, unlu mamuller, ekmek, tatlı ve şekerli mamuller, et ve süt ürünleri satan ve üreten işletmelerde denetimler gerçekleştirdi. Ayrıca, oteller, restoranlar ve kafeler de denetimlerden geçirildi.
Didim İlçe Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Turizm sezonunun yoğunlaşmasıyla birlikte artan talep ve yoğunluk nedeniyle gıda güvenliği risklerini önlemek amacıyla ilçemizdeki otellerde denetimler yapılmış, riskli görülen ürünlerden numuneler alınmış ve gıda mevzuatı hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Denetimlerimiz sezon boyunca devam edecek" ifadeleri kullanıldı.