Dilan Polat'ı yıkan yeni gelişme. Bütün mal varlığı için harekete geçildi

Dilan Polat'ı yıkan yeni gelişme. Bütün mal varlığı için harekete geçildi

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklandığı soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, 31 şirket ve bu şirketlerin sahip olduğu taşınmaz, araç ve diğer mal varlıklarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheliye yönelik soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından inceleniyor.

dilan-polat-cccl-cover-001.jpg

MÜLKİYET KAMUYA GEÇİRİLECEK Mİ?

AA'da yer alan habere göre, iddianamede, soruşturma kapsamındaki 31 şirketin ve bu şirketlerin sahip olduğu taşınmaz, araç ve diğer mal varlıklarının müsadere edilip mülkiyetin kamuya geçirilmesi talep edildi.

246587.jpg

NE OLMUŞTU?

1 Kasım 2023'te İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

dilan-polat-engin-polat.webp

SAHTE FATURA KESİLDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİ

Şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlanmıştı. Raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirtilmişti.

Paranın aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edilip son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul firmasında toplanarak gayrimenkul ve araç alımında kullanıldığı tespit edilmişti.

s-907be43c3bb7927ca14d651a6845bcd0fc3440f6.webp

43 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

sss-f62h.webp

27 ŞİRKETE KAYYUM ATANMASINA KARAR VERİLMİŞTİ

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkı verdiğini ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti. Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklanmış, 27 şirkete kayyum atanmasına karar verilmişti.

Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran'daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat'ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile diğer bazı şüphelilerin adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer 5 şüphelinin tutukluluğunun devamına karar vermişti. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "yasa dışı bahis", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişti. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.