Dini tören izdihamı. Yüzden fazla ölü var

Dini tören izdihamı. Yüzden fazla ölü var

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde düzenlenen bir dini törenin çıkışında meydana gelen izdihamda, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde, Hathras bölgesindeki Mughalgarhi köyünde düzenlenen bir satsang dini törenin çıkışında meydana gelen izdihamda, resmi açıklamalara göre yüzden fazla kişi hayatını kaybetti. Tanık ifadelerine göre, insanlar birbirini ezdi.

Çok sayıda kadın ve çocuğun yaşamını yitirdiği izdihamda, ölenlerin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir tanık, "Birdenbire çığlıkları duyup ne olduğunu anlayana kadar insanların üst üste düşmeye başladığını" gördüğünü ve o ana kadar "her şeyin yolunda" olduğunu belirtti: "Bir sürü kişi ezildi, pek bir şey de yapamadım. Hayatta olduğum için şanslıyım." Hindistan'daki bir haber ajansına konuşan Şakuntala adlı kadın, "Tören bittiğinde herkes aynı anda dışarı akın etti" diyerek, "Yoldaki bir kanalizasyona düştüler. Düşenin üzerine diğerleri düşmeye başladı ve ezilip öldüler" ifadelerini kullandı. Komşu Etah bölgesinde baş sağlık memuru Umesh Kumar Tripathi ise gazetecilere yaptığı açıklamada, izdihamın en az üç çocuğun ölümüne yol açtığını söyledi.

YARDIM ÇIĞLARI YÜKSELDİ

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde düzenlenen dini törenin çıkışında yaşanan izdihamda yüzden fazla kişi hayatını kaybetti. Sosyal medyada yayılan görüntülerde, yaralıların kamyonetlerle, tuk-tuklarla ve motosikletlerle hastanelere taşındığı görülüyor. Bir video, hastane girişine yığılan bedenleri ve yardım çığlıkları atan yakınlarını gösteriyor.

Yetkililerin olmamasından şikayet eden mağdur yakınları, kaos ortamında yakınlarını bulmaya çalışıyor. Yetersiz ambulanslar her seferinde iki ya da üç yaralı taşıyor. Hindistan'daki dini etkinliklerde benzer kazalar sıkça yaşanıyor. 2018'de Dusshera festivalinde bir tren kazasında 60 kişi, 2013'te ise Madhya Pradesh'te bir izdihamda 115 kişi ölmüştü.

Hindistan\'da Dini Tören İzdihamı: Yüzden Fazla Ölü