Dişleriniz inci gibi olsun: İşte en etkili 5 doğal yöntem

Dişleriniz inci gibi olsun: İşte en etkili 5 doğal yöntem

Herkesin arzuladığı inci gibi beyaz dişler sadece sağlıklı bir ağız işareti olmakla kalmaz, aynı zamanda estetiğe önemli katkılarda bulunabilirler. İşte dişleri beyazlatan en etkili 5 doğal yöntem...

İnci gibi dişleri herkes ister bu ağız sağlığının işareti olmakla kalmaz, aynı zamanda estetik görünümümüze de önemli katkılarda bulunabilir. Ancak dişlerimiz yaşlandıkça genellikle sararmaya başlarlar. Bu durum sadece yaşlanmanın doğal bir sonucu değil; kötü diş hijyeni, sigara içmek, genetik faktörler ve kahve ile çay gibi kafeinli içeceklerin tüketimi gibi çeşitli sebeplerle de ilişkilendirilebilir.

İŞTE DİŞ BEYAZLATMAYA YARAYAN 5 DOĞAL YÖNTEM

Diş beyazlatma seansı için diş hekimine gidemiyorsanız, evde uygulayabileceğiniz etkili çözümler mevcut:

Elma Sirkesi: Saç ve sağlık için harika olan elma sirkesi, dişlerinizi beyazlatmak için de kullanılabilir. Araştırmalar, elma sirkesinin dişler üzerinde beyazlatıcı bir etkisi olduğunu gösteriyor. Yaklaşık 200 ml suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek gargara yapabilirsiniz. Bu gargara ile ağzınızın her köşesini 30 saniye boyunca yıkayın. Ancak sirkeyi kullanmadan önce mutlaka seyreltin ve çok uzun süre ağzınızda tutmayın.

5d78da1045d2a023a0d3cc32.webp

Meyve Kabukları: Limon, portakal ve muz gibi bazı meyvelerin kabukları, C vitamini ve d-limonen bileşiği açısından zengin. Bu iki element, doğal olarak dişlerinizi beyazlatma özelliğine sahiptir. Yayınlanan araştırmalar, yüzde 5 d-limonen içeren diş macunlarının diş lekelerini azaltmada etkili olduğunu gösteriyor. Bu tür bir diş macununu düzenli olarak kullanan kişiler, diş lekelerinin görünümünde belirgin bir azalma olduğunu fark ediyor.

Yağ Çekme: Hindistancevizi yağı, yağ çekme olarak bilinen yöntem için kullanılır. 2015 yılında yapılan bir araştırma, yağ çekmenin dişlerdeki plak oluşumunu azaltarak sararmaya katkıda bulunan etkilerini gösterdi.

meyve-kabuklarindan-yumusatici-tarifibu-tarifle-hem-tasarruf-yapip-hem-dogal-urun-kullanmis-olacaksiniz-bwswndd5-780x470-1682177553.jpg

Kabartma Tozu: Dişlerdeki sarı lekeleri çıkarmak için etkili bir yöntemdir. Yayınlanan araştırmalar, kabartma tozunun dişleri güvenli bir şekilde beyazlatabileceğini ortaya koydu. Ayrıca, bakterileri uzaklaştırdığı ve plak oluşumunu azalttığı düşünülüyor.

Ağız Hijyeni: Düzenli olarak ağız hijyeninizi sağlamak çok önemli. Her gün dişlerinizi fırçalamak ve diş ipi kullanmak, dişlerin sararmasını önlemenin en önemli yollarından biridir. Bu pratikler, diş minesinin korunmasına ve lekelerin azaltılmasına yardımcı olur.

6ce2287f-bc02-488b-8e6b-d9a2355f8a60.jpeg

DİŞ SARARMASI NEDEN OLUR?

Diş renklerinin zamanla değişmesi oldukça doğaldır. Başlangıçta parlak ve beyaz olan dişler zamanla bu parlaklıklarını kaybedebilir. Bu durumun en önemli nedenlerinden biri, dişleri koruyan mine tabakasının zamanla incelmesi ve altında bulunan daha koyu renkli dentin tabakasının görünür hale gelmesidir. Dentin tabakası, sarımsı bir ton içerdiği için dişlerin renginde belirgin bir değişiklik yaratır.

Diş minesinin incelmesi genellikle yaşlanma sürecinin bir parçasıdır. Mine tabakası çok sert bir doku olup, kaybedildiğinde vücut bu dokuyu yeniden oluşturamaz. Beslenme alışkanlıkları, asitli içeceklerin (soda, alkol), turunçgiller gibi asitli meyvelerin tüketimi, ağız kuruluğu ve reflü gibi durumlar da mine tabakasının aşınmasına neden olabilir. Ayrıca, bazı ilaçlar ve sistemik hastalıklar da ağız kuruluğuna yol açarak mine tabakasının zarar görmesine katkıda bulunabilir.

Dişlerin sararmasının diğer nedenleri arasında düzensiz ağız hijyeni ve sigara kullanımı bulunur. Bu faktörler dişlerin renginde kalıcı değişikliklere neden olabilir. Ancak düzenli ağız bakımı, diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ile düzenli diş hekimi kontrolleri sağlanarak diş minesinin beyaz ve parlak kalması mümkün olabilir.