Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı rahatsız eden soru: Duymazlıktan geldi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı rahatsız eden soru: Duymazlıktan geldi

Diyanet İşleri Başkanı olan Ali Erbaş, Kocatepe Camisi fuar alanında Türkiye Diyanet Vakfı Devri Alem Gençlik Fuarı'na katılım sağladı. Gazetecilerin defalarca yönelttiği koruma sayısının arttığıyla alakalı olan soruları duymazlıktan gelen Erbaş, soruyu cevaplamadı.

Diyanet İşleri Başkanı olan Ali Erbaş, Kocatepe Camisi fuar alanında Türkiye Diyanet Vakfı Devri Alem Gençlik Fuarı'na katılım sağladı. Erbaş, dijitalleşmeyle birlikte sürekli gelişen erişim, etkileşim ve paylaşım gibi imkanların etkisinin her geçen gün daha da arttığını belirterek, "Medya araçlarında görülen gelişim ve değişim bilgi kaynaklarının çeşitlenerek artmasını, bilgi merkezli sunulan hizmetlerin boyut değiştirmesini, bilgi kazanma ve öğrenme hususunda farklı zeminlerin oluşmasını sağlamıştır. Özellikle günümüz dünyası, internet teknolojileri sayesinde zaman ve mekana dair sınırların kalktığı sanal olan ile gerçek olan arasındaki çizginin neredeyse silindiği bir yapıya bürünmüştür. Gelinen noktada medya sadece bilgiye kolay ulaşmanın en hızlı yolu değil, bununla beraber bilginin nasıl sunulacağına dair de güçlü bir etki alanına sahip olmuştur" ifadelerini kullandı.

ali-erbas.png

"AHLAKİ DEĞERLERİN BELİRLEYİCİ OLDUĞU BİR HAYAT TARZINI BENİMSEMEK DE ÖNEMLİDİR"

Medyada sunulan bazı bilgileri ve maksatlı mesajları sorgulama kabiliyetinin, dijital okuryazarlık ile iyi bir şekilde kazandırılması gerektiğinin üstüne basan Ali Erbaş, "Gençlerimizin doğru bilgi, doğru yöntem ve sorulara ulaşmasını sağlayacak bir imkan oluşturmak daha da önemli hale gelmektedir. Kitle iletişim araçlarının olumsuz etkilerinden korunabilmek ve risklerine karşı bilinçli olabilmek, daha fazla ve beceriyle donanmanın yanı sıra; insani ve ahlaki değerlerin belirleyici olduğu bir hayat tarzını benimsemek de önemlidir" sözlerini kullandı.

diyanet-baskani-ali-erbas-yeni-medyada-52178-1.jpg

KORUMA SORUSUNU YANITLAMADI

Erbaş, fuar alanına Türkiye Diyanet Vakfı binasından yaya bir şekilde giden Erbaş, çıkışta koruma sayısının yükseldiği yönünde kendisine sorulan bir soruyu yanıtlamadan yürümeye devam etti.

İlgili Haberler