Diyanet'in Amerika'da 90 milyon dolarlık lüks tesisi ortaya çıktı

Diyanet'in Amerika'da 90 milyon dolarlık lüks tesisi ortaya çıktı

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki otel projesinin detayları ortalığı karıştırdı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Halk TV’de katıldığı canlı yayında “Diyanet ABD’de neden villa, otel, hamam ve havuz sahibi olur? Nedir bu Amerika sevdanız?” sorusunu yönelterek dikkat çeken açıklamalar yaptı.

10comezjpg-c-uzhpwovkymzy4gpw9jhg.jpg

“2 MİLYON DOLARA YAKIN PARA HARCANMIŞ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 12 yıl önce arsa alındığını söyleyen Çömez “Arsaya büyük bir proje yapılmış. Sadece bu projenin çizimi için 2 milyon dolara yakın para harcanmış. AKP ile yakın çevrede olan isimlere alın bunu çizin denmiş” dedi.

3jpg-hpttosaeck-frlafec17uw.jpg

Söz konusu iddialara ilişkin Meclis’te soru önergesi verdiğinin altını çizen Çömez, yalnızca çizimine 2 milyon dolar harcanan projeye toplamda kaç para harcandığını ve bu projenin hangi müteahhite yaptırıldığı sorusunu da yöneltti.

1jpg-u36uy8ht-kuzzvufbpkijg.jpg

“YILDA 700 BİN DOLAR MAAŞ ÖDENİYOR”

Diyanet’in yaptığı harcamalara ilişkin konuşan Çömez, “İçinde cami, kültür merkezi, otel, villa, yüzme havuzu ve hamamın da olduğu çok geniş bir tesis yapılmış. Burası bir işletme yani para kazanan ve vergiye tabi olan bir tesis. Bugün bu projenin bedeli 90 milyon dolar.

10diyanet22jpg-jbsndyiwmkmqi8pnlje05g.jpg

ABD yasalarına göre orada bir şirket kurulması ve vergiye tabi olması gerekiyor. Şirket zarar ettiği için vergi ödemiyor gerekçede ise 5.1 milyon dolar harcaması olduğunu ve 2.6 milyon dolar geliri olduğunu belirtiyor. Yani 2.5 milyon dolar zarar etmiş. Burada çalışanlara da yılda 700 bin dolar maaş ödeniyor” ifadelerini kaydetti.

01tabelajpg-wtwc48blpkiwwqoflxwk3w.jpg

10diyanet12jpg-pfi1guk70umzumbbgjpkig.jpg