Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Kayapınar, Yenişehir, Bağlar ve Sur ilçelerinde yiyecek ve içecek satan işletmeler ile depoları düzenli olarak denetlemeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan hijyen denetimlerinde, yaklaşık bin işletme incelenirken, bin 300 kişiye işbaşı eğitimi verildi.
Eğitimler, gıda sektöründe hijyen standartlarının yükseltilmesi ve tüketicilerin sağlıklı ürünlere erişiminde güvencenin artırılması amacını taşıyor. Ekipler, yıl sonuna kadar 8 bin işletmeyi denetleme hedefi doğrultusunda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleriyle iş birliği içinde çalışıyor.
Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, vatandaşların güvenli gıdaya erişimini temin etmek adına çalışmalarını kararlılıkla sürdürecek. Hijyen denetimlerinin yanı sıra, bilinçlendirme faaliyetlerine de önem verilerek, Diyarbakır'da sağlıklı bir gıda ortamı oluşturulması hedefleniyor.