Doğduktan 1 gün sonra ameliyata alınan bebek sağlığına kavuştu

Doğduktan 1 gün sonra ameliyata alınan bebek sağlığına kavuştu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi'nde doğumundan bir gün sonra midgut volvulus (bağırsağın kendi etrafında dönmesi) teşhisi konulan Defne Ferah Özen, 2 yıl süren bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

Yılmaz ve Hatice çiftinin kızı olan 2,5 yaşındaki Defne, doğum sonrası karında şişlik, beslenme sorunları ve safralı kusma şikayetleriyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmişti. Acil olarak ameliyata alınan Defne'nin durumu, bağırsağının büyük kısmını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu göstermişti.

Doç. Dr. Surhan Arda, bu tür durumlarda uzun süreli hastane yatışı, damardan beslenme ve tekrarlayan cerrahi müdahalelerin gerekebileceğini belirtti. Defne'nin ameliyatlar sonucunda 32 santimetrelik ince ve kalın bağırsağın arasındaki işlevsel kısımlarının korunduğunu ve uzatma yöntemlerinin uygulandığını açıkladı. Özen ailesi, zorlu süreç boyunca hastanede kalmış ve özellikle doktorların ve hemşirelerin gösterdiği özen ve ilgiden memnun kalmıştır.

Hatice Özen, kızlarının sağlık durumuyla ilgili olarak, sürecin başından beri doktorların ve hemşirelerin kendi çocukları gibi ilgilendiklerini ve sürekli destek verdiklerini vurguladı. Bu yaklaşımın kendisi ve kızı için büyük bir destek olduğunu ifade etti ve şu anda her ikisinin de sağlıklı olduğunu dile getirdi.