Çiğ ya da pişmiş olarak tüketilen domates içerisindeki vitaminler ile şaşırtıyor. Patlıcangiller ailesinin en faydalı üyesi olan domates içerisinde demir, potasyum, kalsiyum, fosfor mineralleri ve A,B,C vitaminlerini bulundurur.
FAYDALARI
-Kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruyan domates aynı zamanda felç riskini de en az indirger.
-Safra ve böbrek taşlarının düşürülmesine destek olur.
- Cilt problemleri ve idrar yolu enfeksiyonlarından da rahatlama sağlarlar.
- Cildi güneşin zararlarından korur.
-Hamileler için mükemmel bir folat kaynağıdır
-Sindirimi artırır, kan dolaşımını uyarır, kolesterol seviyelerini azaltır, sıvı dengesini artırır.
-Böbrekleri korur, vücudu detoksifiye eder, erken yaşlanmayı önler, iltihabı azaltır.
-Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı giderir.
-Domates, yağ yakımını % 30 arttıran aminoasitlerin salgılanmasını tetikler.
-Kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucudur.
Domates, pestisit kalıntıları içerebilir. Bunun için yemeden önce domatesleri mutlaka iyice yıkayın.