Donald Trump'ın suikastçısı Thomas Matthew Crooks kimdir?

Donald Trump'ın suikastçısı Thomas Matthew Crooks kimdir?

Thomas Matthew Crooks adlı 20 yaşındaki bir şahsın, Donald Trump'a yönelik bir suikast girişiminde bulunduğu açıklandı. Peki, Thomas Matthew Crooks kimdir?

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı ve eski başkan Donald Trump'a yönelik miting sırasında gerçekleşen suikast girişiminin faili olarak tanımlanan ve olay yerinde öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un, kayıtlı bir Cumhuriyetçi olduğu ancak daha önce Demokrat bir gruba bağış yapmış olduğu belirlendi.

1-6-jpg.webp

BAĞIŞ YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Crooks'un, parti içinde üyelerin oy kullanabildiği kapalı ön seçimlere katılmak için Cumhuriyetçi olarak kayıtlı olduğu tespit edildi. Ancak Pensilvanya'daki seçmen veri tabanında kaydının bulunmasına rağmen, 2021 yılında Demokrat görüşlü siyasi eylem komitesi olan "Progressive Turnout Project" adlı kuruluşa 15 dolar bağış yaptığı ortaya çıktı.

2-2-1024x570.webp

SALDIRGANA BAŞARI ÖDÜLÜ

Crooks, Pittsburgh'un banliyösü Bethel Park'ta yaşamaktaydı ve saldırının gerçekleştiği Butler kentinden bir saat uzaklıkta bulunuyordu. Bethel Park Lisesi'nden 2022 yılında mezun olan Crooks, Ulusal Matematik ve Bilim Girişimi'nden 500 dolarlık bir başarı ödülü aldı.

3-1-1024x576.webp

2022 tarihli mezuniyet töreni videosuna göre, Crooks lise diplomasını alkışlar arasında aldı ve videosunda gözlüklü ve siyah cübbeli olarak görülüyor. Tören sırasında bir okul yetkilisiyle poz verdiği de kaydedilmiş.

5-1024x576.webp

Saldırganın babası Matthew Crooks, oğlu hakkında yetkililerle görüşene kadar açıklama yapmayacağını belirtti.

trump-rally-photo.webp