Yayımlanan tebliğe göre, dondurmanın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi için yeni detaylar gün yüzüne çıktı.
BUNDAN SONRA MEYVELİ DONDURMADA MEYVE ORANI YÜZDE 15 OLACAK
Dondurmaya ilişkin yeni kriterler belli oldu. Meyveli dondurmada meyve ve sebze oranının kütlece en az yüzde 15 olmasına kara verildi.
FINDIK, FISTIK, BADEM EN AZ YÜZDE 5 OLACAK
İçerisine fındık, fıstık, ceviz, Antep fıstığı ve badem katılarak üretilen dondurmalarda, toplam çeşni oranının kütlece en az yüzde 5'e ulaşacak.
2023 YILINDA ÜRETİLENLER SKT'SİNE KADAR SATILABİLECEK
31 Aralık 2023'ten önce etiketlenen veya piyasaya sürülen dondurmalar, raf ömrü sonuna kadar piyasada bulunabileceği belirtildi.
Tebliğdeki düzenlemeler 1 Ocak'tan itibaren yürürlüğe girdi.
İlgili Haberler