Dondurulmuş limonun faydaları nelerdir

Dondurulmuş limonun faydaları nelerdir

Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden birinin 1970'lerden bu yana gerçekleştirdiği laboratuvar testleri, limonun 12 farklı kanser türüne karşı olumlu etkilerini ortaya koyduğunu gösteriyor.

Genellikle Türk mutfağında sadece limon suyunu kullanıyoruz; ancak limonun kabuğunun da kanseri önleyici etkileri olduğunu bilmek önemli.

DONDURULMUŞ LİMONUN SAĞLADIĞI FAYDALAR

Kansere Karşı Güçlü Etki: Dondurulmuş ve rendelenmiş limon, kanser hücrelerini öldürmede oldukça etkili olabilir. Bazı yorumlar, bu yönteminin kemoterapiden daha etkili olduğunu öne sürüyor.

Vitamin Deposu: Rendelenmiş limonda, limonun suyuna kıyasla 5-10 kat daha fazla vitamin bulunuyor.

Tam Kullanım: Dondurulmuş limon sayesinde limonun kabuğunu da değerlendirebilir, böylece tüm vitaminlerinden faydalanabilirsiniz.

DONDURULMUŞ LİMON NASIL HAZIRLANIR?

Önce limonu iyice yıkayın.

Buzdolabına koyarak 1 gün bekletin.

Bir gün sonra limonu kabuğuyla birlikte rendeleyin. Bu yöntem yemeklerinizde ve salatalarınızda farklı bir tat oluşturur ve sağlık açısından fayda sağlar.

Limonun bir başka önemli özelliği ise kötü huylu kanser hücrelerini yok ederken sağlıklı hücrelere zarar vermemesi.