Dünya genelinde 7 milyon satan Hyundai Tucson 20 yaşında

Dünya genelinde 7 milyon satan Hyundai Tucson 20 yaşında

Hyundai, ilk kez 2004 yılında piyasaya sürdüğü C-SUV modeli Tucson'ın 20. yılını kutluyor.

Avrupalı tüketiciler için dördüncü nesilden itibaren (2015'ten başlayarak) Avrupa'da üretilen Hyundai Tucson, ilk kez 2004 yılında piyasaya sürüldü. Şu anda otomobil, markanın Çekya'daki fabrikasında üretiliyor ve 70'ten fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Tucson, markanın Avrupa pazarındaki önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor ve Türkiye dahil olmak üzere dünya genelinde önemli satış rakamlarına ulaşmış durumda.

2021-hyundai-tucson.jpg

7 MİLYONDAN FAZLA SATTI

Hyundai'nin popüler modeli Tucson, üretimin başladığı 2004 yılından bu yana dünya genelinde 7 milyondan fazla satış yaparak büyük bir başarı elde etti. Türkiye'de de 115 binden fazla kullanıcı tarafından tercih edildi.

Geçtiğimiz ay Türkiye'de satışına başlanan makyajlı versiyon, iç mekanda önemli geliştirmelerle birlikte geldi. Yenilenen Tucson, 1.6 litrelik benzinli, dizel, benzinli hibrit ve plug-in hibrit motor seçenekleri sunuyor.

Tucson'un 2 milyonuncu adedi, Çekya'daki üretim tesislerinde üretildi ve bu özel versiyon 1.6 T-GDi HEV motor seçeneğiyle İngiltere'ye ihraç edilerek sahibine teslim edildi. Yenilenen modelde ön ve arka tamponlar yeniden tasarlandı ve iç mekan modernize edilerek sürücü ve yolcular için yeni bir araç içi deneyimi sunuldu.

hyundai-tucson-2024.jpg

İKİ FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ

Hyundai Tucson, Türkiye'de iki farklı motor seçeneği ve beş farklı donanım seviyesi ile tüketicilere sunuluyor.

Yeni Tucson, segmentinin en gelişmiş özelliklerini optimum şekilde sunarak hem önden hem de dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Türkiye'de satışa sunulan versiyonlar arasında benzinli 1.6 litrelik turbo beslemeli T-GDI ve 1.6 litrelik turbo dizel motor seçenekleri bulunuyor. Her iki motor seçeneği de 7 ileri çift kavramalı DCT otomatik şanzıman ile eşleştirilmiş durumda. Hybrid versiyonun ise ilerleyen dönemde satışa sunulması planlanıyor.

src-340x1912xyeni-hyundai-tucson-turkiye-de-iste-fiyati-ve-ozellikleri.jpg