Koronanın ortaya çıktığı tarihten itibaren 840 gazeteci...
Merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde olan sivil toplum kuruluşu Press Emblem Campaign (PEC), tarafından açıklanan verilere göre, korona virüs salgınının başından bu yana geçen 1 yıllık süre içinde günde ortalama ikiden fazla gazeteci korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Salgının başladığı tarihten bu yana dünya genelinde en az 840, Türkiye’de ise 21 gazeteci korona virüsten hayatını kaybetti.
EN FAZLA LATİN AMERİKA ÜLKELERİNDE YAŞANDI
Koronanın ortaya çıktığı tarihten bu yana en çok gazeteci ölümü 458 ile Latin Amerika ülkelerinde yaşandı. Asya'da 17 ülkede 151, Avrupa'da 16 ülkede 147, Kuzey Amerika'da 2 ülkede 45 ve Afrika'da 15 ülkede 39 gazeteci korona virüs sebebiyle yaşamını yitirdi. Peru'da 108, Brezilya'da 102, Meksika'da 87, Hindistan'da 56 ve İtalya'da ise 46 gazeteci hayatını kaybetti.
'İSTATİSTİKLERİN YANILTICI OLABİLECEĞİ KONUSUNDA UYARI'
Öte yandan, PEC, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana medyada yaşanan en yüksek kayıpların korona virüs salgını sebebiyle meydana geldiğini belirtti. PEC, açıklamasında bazı ülkelerin gazetecilerin ölümlerini raporlamadığı ya da yaşamını yitiren gazetecilere test yapılmadığı için gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu ve gazetecilerin ölümlerine ilişkin istatistiklerin yanıltıcı olabileceği konusunda uyardı.
Meteoroloji'den yağış uyarısı! İstanbul için saat verdi
A101 Market çalışanlarının isyanı sosyal medyaya damga vurdu: “Köle değiliz!”
Dünya Sağlık Örgütü korona virüs salgınının ne zaman biteceğini açıkladı
Konya’da parkta yürüyen yaşları 18’den küçük iki genç kıza cinsel taciz
Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'dan istifa yanıtı!