Dünyaca ünlü çay markasında zararlı madde bulundu! Bütün marketlerden acil olarak toplatılıyor

Dünyaca ünlü çay markasında zararlı madde bulundu! Bütün marketlerden acil olarak toplatılıyor

Almanya'da, özellikle Türk gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde satışı yapılan ve Türkler arasında popüler olan çay markası CHI Forest için toplatma kararı alındı. Çayın insan sağlığına zararlı bileşenler içerdiği belirlenirken, yetkililer harekete geçti.

Son zamanlarda, içinde cıva bulunan ton balıkları ve alerjik özellikler taşıyan makarnaların ardından Almanya'da bir gıda ürünü daha toplatma kararı aldı.

Almanya'da üretim yapan ve özellikle Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerde satılan CHI Forest markasına ait bazı çay ürünlerinde sağlığa zararlı mikroplastikler tespit edildi.

326392.webp

“SAKIN TÜKETMEYİN”

Yetkililer, bu çayları daha önce satın almış olan kişilere "Kesinlikle tüketmeyin. Hemen iade edin" çağrısında bulundu ve bu zararlı maddelerin başta üreme olmak üzere birçok sağlık sorununa yol açabileceğini belirtti.

Avrupa'da en fazla çay tüketen topluluk olarak bilinen Türk vatandaşları, Almanya'da da yoğun şekilde çay içiyor. Bu sebeple çay üreticisi CHI Forest'in en sadık müşterileri arasında gurbetçi Türkler yer alıyor. Türk nüfusunun merkezi olarak kabul edilen Kreuzberg bölgesindeki marketlerde satılan yasaklı çay için ilk toplatma işlemleri geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

ayci3.jpg

Marketlerden toplatılan ürün hakkında bilgiler şu şekilde:

Ürün: CHI FOREST Sütlü Çay Yasemin Aromalı

Ürün birimi: 450 ml

Üretici: Süpermarket zinciri Ochama (Çin)

Dortmund'da bir şube açan ve teslim alma istasyonları aracılığıyla hizmet veren Çinli bir şirket, sütlü çaylarının geri çağrılmasıyla ilgili olarak web sitesinde müşterilerinden özür diledi.