Dünyaca ünlü hamburger devi iflas bayrağını çekti! Şubeleri tek tek kapanıyor

Dünyaca ünlü hamburger devi iflas bayrağını çekti! Şubeleri tek tek kapanıyor

Küresel ekonomik kriz çok sayıda şirketin iflas bayrağını çekmesine neden olurken halkaya son eklenen ise önde gelen lüks burger zincirlerinden biri oldu. İşte ayrıntılar...

Dünyaca ünlü hamburger devi iflas bayrağını çekti

Delaware'de yapılan iflas başvurusuyla birlikte BurgerFi, restoran sektöründe artan iflas dalgasına katılan markalardan biri oldu. Şirketin borçlarının 500 milyon dolara ulaştığı ve geleceğinin belirsiz olduğu ifade edildi. İflas başvurusunun ardından şirketin gelecekteki adımları merakla bekleniyor.

162 RESTORAN İŞLETİYOR

162 Restoranı İşletiyor BurgerFi, bünyesinde Anthony's Coal Fired Pizza'yı da barındırıyor ve toplamda 162 restoran işletiyor. New York'ta kısa bir süre önce açılan yeni BurgerFi şubesi de dahil olmak üzere, pek çok şube kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Shake Shack ve Five Guys gibi güçlü rakiplerle rekabet eden BurgerFi, 102 restoranında yaklaşık 11 dolara cheeseburger sunuyor. Florida merkezli marka, geçtiğimiz ay iflas riskinin büyüdüğünü açıklamış ve Ağustos ayında kasasında yalnızca 4.4 milyon dolar kaldığını duyurmuştu.

gamburgery-kartofel-fri-razdelochnaia-doska.jpg

MÜŞTERİLER ÜZGÜN

Geçen yıl 14 şubesini kapatan BurgerFi, 2024'ün ilk çeyreğinde 8 restoranını daha kapattı. İkinci çeyrekte ise 18.4 milyon dolar zarar açıklayan şirket, hayranları ve çalışanlarını hayal kırıklığına uğrattı. Halen ABD genelinde 102 BurgerFi şubesi faaliyet gösterirken, Anthony's Pizza ise 60 lokasyonda hizmet veriyor. Bu restoranlar ağırlıklı olarak Florida, Maryland, Kuzey Carolina, New York ve Indiana eyaletlerinde bulunuyor.

BurgerFi iflas mahkemesine mali durumu düzeltmek için bir plan sunmazken, uzmanlar bu başvurunun daha önce Rubio's, Red Lobster ve Buca di Beppo gibi zincirlerin izlediği sürece benzediğine dikkat çekiyor.