Dünya'da bir ilk: Ağaç mantarı bir hayvana bulaştı!

Dünya'da bir ilk: Ağaç mantarı bir hayvana bulaştı!

Hindistan'da dünyada bir ilk vaka yaşandı. Ağaç mantarının bir kurbağanın üzerinde filizlendiği görüldü.

Bilim insanları, Hindistan'ın Batı Ghats eteklerinde keşfettikleri bir kurbağanın bacağından küçük bir mantar olduğunu keşfetti. Araştırmacılar, canlı hayvan dokusu üzerinde büyüyen bir mantar vakasına ilk kez rastladıklarını belirttiler.

Dünya Vahşi Yaşam Fonu'na bağlı araştırmacılar tarafından Reptiles and Amphibians dergisinde yayınlanan yeni bir çalışmaya göre, Rao'nun orta altın sırtlı kurbağası (Hylarana intermedia) olarak bilinen türün bacağından fışkıran mantarın normalde normalde çürüyen ağaç üzerinde yetişen bir Bonnet Mantarı (Mycena sp.) olduğu ifade edildi.

resim-2024-02-23-162922778.png

BİLİM İNSANLARI ENDİŞELİ

Araştırmacılar, canlı bir kurbağanın böğründen filizlenen bir mantar vakasının daha önce hiç belgelenmediğini ve bu durumun endişe verici olduğunu söylüyorlar. Mantarlar, genellikle hayvan derisi üzerinde yetişmezler, çünkü yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli besinlere sahip değillerdir.

163008687-mantar-1.jpg

PARAZİT MANTAR TEHLİKESİ

Batrachochytrium dendrobatidis veya chytrid mantarı olarak bilinen parazit mantar, hayvan yaşamı için gerçek bir tehdit oluşturmaktadır ve küresel amfibi popülasyonlarında düşüşe yol açmıştır.

162959087-mantar.jpg

DAHA ÖNCE BİTKİ MANTARI BİR İNSANA BULAŞMIŞTI

Daha önce Hindistan'da 61 yaşındaki bir adamın boğazında gelişen mantar enfeksiyonunun olduğu gözlemlenmişti. Bilim dünyası tarafından bu soruna dikkat edilmesi gerektiği gerektiği aksi taktirde insanlığı popüler oyun serisi 'Last of Us' gibi bir geleceğin beklediği belirtildi.

İlgili Haberler