Dünyanın ilk yapay zeka güzeli seçildi. 2 Türk de dereceye girdi

Dünyanın ilk yapay zeka güzeli seçildi. 2 Türk de dereceye girdi

Dünyanın ilk yapay zeka tarafından üretilen kadınlara yönelik güzellik yarışması "Miss AI"da kazananlar açıklandı. Listede 2 Türk kadın da yer aldı.

Dünyanın ilk yapay zeka tarafından düzenlenen kadınlar için güzellik yarışması "Miss AI"nin kazananları açıklandı. Türkiye'den de 2 kadın finalist listeye girdi.

Dünyanın ilk yapay zeka tarafından oluşturulan güzellik yarışmasında kazananlar belirlendi. Yarışmada, tamamı yapay zeka modelleri arasından seçilen bin 500 aday, gerçekçilikleri ve teknik özellikleri bakımından değerlendirildi.

0-bi4f.webp

Kazanan Kenza Layli, 20 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Layli, The Post'a verdiği demeçte, "İnsanlar gibi duyguları hissetmesem de, bu başarı benim için gerçekten heyecan verici" dedi.

01-rihf.webp

Bin 500 model arasından birinci olan Kenza Layli, aynı zamanda 20 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Fas merkezli bir blog yazarı olan Layli, Instagram'da 194 bin takipçisi bulunuyor ve yapay zeka aracılığıyla Fas ve Orta Doğu'daki kadınların güçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

02-mtmf.webp

İkinci sırayı alan Lalina ise Fransız yapay zeka modeli olarak dikkat çekti. Yaratıcısı, mümkün olduğunca gerçekçi bir model oluşturmayı ve kendi sanatsal vizyonunu geliştirmeyi amaçladı.

03-vwda.webp

Üçüncü olan Olivia C. ise Portekizli bir yapay zeka modeli olarak öne çıktı. Teknoloji dünyasının "Oscarları" olarak kabul edilen WAICA ödüllerinin bir parçası olmaktan onur duyduğunu belirten Olivia C., teknolojinin insanlar arasındaki bağları güçlendireceği bir gelecek umudunu taşıdığını ifade etti.

04-skaa.webp

Asena İlik, yarışmada ilk 10'a girmiş bir yapay zeka modeli olarak dikkat çekti. Asena'nın amacı, hayal gücü ve çarpıcı görsellerle kendini dünyaya göstermek. Kendine özgü bir tarza sahip olan Asena, favori mekanları, arabaları ve özenle yaratılmış bir kişiliği ile tanınıyor.

05-h4kq.webp

Türkiye'deki ilk yapay zeka marka elçisi olarak bilinen Seren Ay ise takipçilerine dünya turu attırarak dijital olarak eğitim veriyor. Seren Ay'ın yaratıcıları, imajını oluşturmak için üç farklı yapay zeka programını kullanıyor. Dünya çapında maceralar yaşayan Seren, düzenli olarak Türkiye'nin tarihini ve ulusal bayramlarını tanıtıyor.

06-w9e2.webp