Efsane Nokia modeli geri döndü. İşte fiyatı

Efsane Nokia modeli geri döndü. İşte fiyatı

Nokia’nın telefon sektöründeki dengeleri değiştiren efsane modeli 5110 yeni ve modern kasasıyla tekrardan satışa sunuluyor.

Kuşkusuz cep telefonu sektörünün en büyük isimlerinden biri de olan Nokia, akıllı telefonlara geçiş sürecini başarılı bir şekilde yönetemediği için bir dönem gözden düşmüştü. Ancak Nokia, tarihe altın harflerle kazınmış pek çok model geliştirdi.

Efsanevi Nokia modeli 5110, o dönemde geniş ekranı, yüksek çözünürlüğü ve efsanevi yılan oyunuyla rakiplerinden ayrışarak büyük bir satış başarısı elde etmişti. Bu başarıyla birlikte Nokia, 5110'u takip eden modeller olan 3210 ve 3310 gibi icraatlarla zirveye ulaşmıştı.

.jpg

Yıllar sonra HMD Global ile yollarını ayıran Nokia, nostaljiyi yeniden canlandırmak için 5110 modelini modernize ederek tekrar satışa sunmaya karar verdi. Yeni Nokia 5110, tuşlu bir yapıda olacak ve kısmen akıllı telefon özellikleriyle donatılacak. Özellikle yaklaşık 5 günlük pil ömrü ile dikkat çeken telefon, kullanıcılar için uzun süreli kullanım sağlayabilecek.

Telefonun fiyatı 40 dolar olarak belirlendi. Ancak ülkemizde vergiler nedeniyle bu fiyatın yaklaşık olarak 2500 TL gibi bir seviyeye denk düşebileceği tahmin ediliyor. İlk etapta Avrupa'da satışa sunulacak olan modelin, ilerleyen dönemde hangi pazarlarda yer alacağı ise henüz netlik kazanmış değil.