Ehliyette yeni dönem! Artık zorunlu

Ehliyette yeni dönem! Artık zorunlu

İçişleri Bakanlığı'ndan B sınıfı ehliyeti olanlara kritik uyarı geldi. Son tarih verildi!

Ehliyette yeni dönem

Bakanlık, 31 Aralık 2024 tarihine kadar eski tip ehliyetlerin yenilenmesi gerektiğini hatırlatarak, bu kullanımdan sonra eski ehliyetlerin geçersiz olduğunu duyurdu.

Bakanlık, B sınıfı ehliyete sahip olanların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Eski tip ehliyetlerin 1 Ocak 2025'ten itibaren geçersiz olacağı belirtilirken, hala yaklaşık 3 milyon kişinin ehliyetini yenilediği açıklandı. Ehliyetini değiştirmeyenler ise, 1 Ocak 2025 itibarıyla 12 bin 978 TL para cezası ile karşı karşıya kalacak. Sürücülerin eski tip ehliyetlerini yenilemeleri için son tarih ise 31 Aralık 2024.

Ehliyet sınavında yeni düzenleme! O süre uzatıldı... - Sanayi Gazetesi

YENİ TİP EHLİYETLER ZORUNLU OLACAK

İçişleri Bakanlığı, sürecin tekrar uzatılacağını ve bu genişlemenin ardından eski tip özgürlüklerle trafiğin yasaklanacağını açıkladı. Eski ehliyetle trafiğe çıkılması durumunda işleyişi para cezasının yanı sıra, tekrar ihlal halinde ehliyetlerin askıya alınmasının alınabileceği de kullanılabilir. Bakanlık bilgileri, ehliyet yenileme tüketimi son derece kolay olduğu belirtildi, kalıcılık sürecinin tamamlanması için zamanında devreye girmelerinin bildirildiği bildirildi.

Ehliyet Alma Şartları Nelerdir? Sürücü Belgesi Nasıl Alınır?

İSTENEN BELGELER

Yeni tip ehliyete geçmek isteyenlerin hazırlaması gereken belgeler şöyle:

– Kimlik Belgesi

– Sürücü Sağlık Raporu

– Sürücü belgesi için değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı

– 1 adet biyometrik fotoğraf

– Kan grubunu gösterir belge veya yazılı beyan

– Adli Sicil Belgesi