Elini makineye kaptıran işçi, ameliyatla yeniden kavuştu

Elini makineye kaptıran işçi, ameliyatla yeniden kavuştu

Van'da bir fabrikada çalışan Koray Yılmaz’ın çimento karıştırma makinesinde kopan eli, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan başarılı bir operasyonla yerine dikildi.

Uşak’tan Van’ın Çaldıran ilçesine çalışmak için gelen 35 yaşındaki Koray Yılmaz, fabrikada çalışırken kolunu çimento karıştırma makinesine kaptırdı. Sol kolu bileğinden kopan Yılmaz, üç saat içinde Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. El Cerrahisi Op. Dr. Yener Yoğun ve ekibi tarafından gerçekleştirilen yedi saatlik zorlu operasyonun ardından Yılmaz’ın eli yerine dikildi.

aw219662-01.jpg

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, El Cerrahisi Op. Dr. Yener Yoğun’un liderliğinde gerçekleştirilen bu tür replantasyon ameliyatlarının tıbbın en zorlu işlemlerinden biri olduğunu belirtti. Başhekim Sarıkaya, "Ameliyat sonrası hastamızın sağlık durumu iyiye gidiyor. Tüm ekibimizi kutluyorum. Ameliyat sonrasındaki süreç de çok önemlidir ve bu süreç de başarılı bir şekilde ilerliyor. Hastanemizde bu denli büyük ameliyatların yapılabiliyor olması bizi mutlu ediyor" dedi.

aw219662-02.jpg

El Cerrahisi Op. Dr. Yener Yoğun, hastanın kazayı 12 gün önce geçirdiğini ve kolunu çimento karıştırma makinesine kaptırarak kopan uzvunun hızlı bir şekilde hastaneye getirildiğini anlattı.

aw219662-03.jpg

Op. Dr. Yoğun, "Yaklaşık üç saat içinde hasta hastanemize giriş yaptı ve biz de hastayı acil servisten direkt ameliyathaneye çıkardık. Zamanlama olarak acil müdahale edebilme şansımızı bulduk ve hemen ameliyata aldık. Kopan uzvun damarlarını, arterlerini diktik, kırık kemiği tespit ettik. Sinirin bir kısmına müdahale edemedik ve bunu ikinci aşamaya bıraktık. Ameliyat sonrası süreçlerde sıkı takip gerekiyor. Hemşireler ve diğer sağlık personeline de teşekkür etmek istiyorum. Hastayı saatlik kontrol etmek gerekiyordu çünkü majör ampütasyonlarda hastanın durumu kötüleşebilir" dedi.

aw219662-04.jpg